Skip to main content

WOLF-Garten zet de 5 meest relevante tuintrends voor dit jaar op een rijtje. We voelen ons niet alleen steeds meer verantwoordelijk om duurzaam te leven, we kunnen er ook echt niet meer omheen. Dit zie je ook terug in de tuin. Tegelijkertijd doen de onzekere tijden ons verlangen naar een kleurrijke, gezonde en ‘happy’ tuin.

Tuintrend 1: Kweek je eigen boeket, dat verdient een bloemetje! 

De lokale bloemist blijft populair, alleen denken we bewuster na over ‘even een bloemetje’ kopen. Gelukkig dat de bloemenbranche hier ook rekening mee houdt en bloemen van eigen bodem promoot. Wil je het echt dichtbij huis houden dan kweek je ook zelf de mooiste boeketten. Om zo lang mogelijk van bloemen in huis te genieten is het belangrijk ze altijd in een propere vaas met (niet te veel) vers water te zetten en de stengels schuin af te knippen.

De WOLF-Garten zaadkogels zorgen voor een tuin vol kleurrijke bloemen waar vlinders en bijen dol op zijn en waar je de prachtigste boeketten mee maakt. Gebruik bij het snoeien altijd een schaar die een zuivere snede maakt zodat de bloem of tak daarna gezond blijft. De WOLF-Garten RR5000 aluminimum snoeischaar heeft scherpe messen met een anti-kleefcoating. Dit voorkomt dat plantsappen besmet raken met bacteriën, schimmels en ziekten. WOLF-Garten zaadkogels 6 stuks – € 7,89,  WOLF-Garten RR 5000 € 52,49.

Tuintrend 2: Happy garden, happy life

Juist nu de tijden roerig zijn, zoeken we naar meer kleur en levendigheid in ons leven en krijgen we meer respect voor de natuur. De laatste jaren werd de tuin meer en meer  een plek voor rust en ontspanning. De komende tijd zal de tuin ook meer een ‘atelier’ worden waar we ons creatief kunnen uiten. Waar we onze eigen kleurrijke wereld kunnen vormgeven en leren van wat de natuur te bieden heeft. Voor de een is dat letterlijk met de voeten in de modder gaan staan, voor de ander is dat een beetje aanmodderen met potjes en plantjes.

Met een paar verfijnde tuinhandschoenen voorkom je dat jouw groene vingers zwart worden. Bovendien scheelt het een hoop water als je je handen niet minutenlang onder de kraan hoeft te houden. WOLF-Garten wasbare anti-slip tuinhandschoenen GA-BH8 € 9,99.

Tuintrend 3: Droogte tolerante tuinen

Hoewel de regenval volgens metingen van het KNMI de laatste 100 jaar met 25% is toegenomen, zijn de periodes van droogte steeds langer. Dit kan problemen in de tuin opleveren; te droge grond maar ook planten die al het water niet kunnen verwerken door de vele regen en hierdoor dood gaan. Dit vraagt ook een aangepast tuinontwerp en onderhoud. Zo kunnen planten als lavendel en nepeta (kattekruid) goed tegen droogte. Zorg er ook voor dat de grond regelmatig geschoffeld wordt, zodat deze los blijft en het regenwater gemakkelijker de bodem in kan zakken.

Met de WOLF-Garten DA-S tuinfrees kun je alle bodemsoorten beluchten, verkruimelen en wieden. De tuinfrees past op de basissteel uit de bekende Multi-star® serie. Je kunt de basissteel dus ook koppelen aan een van andere tientallen opzetstukken. WOLF-Garten DA-S Tuinfrees € 66,99. WOLF-Garten Multi-star® basissteel van hout ZM 170 € 23,99.

Tuintrend 4: Duurzaam is nu ‘echt’

‘Duurzaamheid’ is een van de meest gebruikte woorden van de afgelopen jaren. Echter, duurzaam leven is nu niet meer een kwestie van de beste bedoelingen hebben maar van daadwerkelijk een verschil maken. Minder water, stroom en gas gebruiken, spullen kopen die lang meegaan en geen grote CO2 voetdruk achterlaten. In de tuinbranche werd elektrificatie

van tuingereedschap daarom een belangrijke trend, als vervanger van gereedschappen op benzine. In 2022 introduceerde WOLF-Garten de e-versie van haar bekende multi-star collectie, het e-multi-star™ systeem. De lichte basissteel bevat een accu, waarop verschillende e-multi-star™ opzetstukken geklikt kunnen worden, zoals een snoeischaar, kettingzaag en grastrimmer.

Tuintrend 5: Meer tuin, minder onderhoud

Ondanks dat we meer gaan tuinieren, krijgen we helaas nog steeds niet meer dan 24 uur per dag. Dus tuinen worden wel groener maar moeten ook onderhoudsvriendelijk zijn en we willen efficiënt met onze tijd omgaan.

Om de tuin duurzaam en eenvoudig te onderhouden, breidt WOLF-Garten haar e-multi-star™ assortiment uit met een nieuwe reinigingsborstel op accu met twee extra opzetstukken die tuinonderhoud extra gemakkelijk maken. De reinigingsborstel is geschikt om binnen en buiten het terras en stenen vloeren zowel droog als nat te reinigen. Met de elektrische bezem op accu kun je een houten terras van 60m2 reinigen of een stenen vloer van 32m2. Op de borstel kunnen twee handige opzetstukken geklikt worden

  1. Voegen- en onkruidkrabber voor het moeiteloos verwijderen van onkruid en reiniging van alle voegen – tot aan de muur of andere moeilijk bereikbare plaatsen.
  2. Kantensnijder voor het efficiënt en gemakkelijk snijden van de graskant en het reinigen van de kantsteen in één handeling. Met een volle accu kan zo’n 400 meter bewerkt worden.
  • WOLF-Garten e-multi-star™ reinigingsborstel € 119,99.
  • WOLF-Garten e-multi-star™ voegen en onkruidkrabber € 37,99.
  • WOLF-Garten e-multi-star™ kantensnijder € 37,99.

http://www.wolf-garten.com

CLI

Author CLI

More posts by CLI