Skip to main content

De hars van de Boswellia serrata, een plant oorspronkelijk afkomstig uit India en Afrika, wordt in de Ayurvedische geneeskunde al duizenden jaren gebruikt om zijn antiverouderende eigenschappen en bevat boswelliazuur, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Laboratoria zijn erin geslaagd dit boswelliazuur te extraheren om de vele eigenschappen ervan te bestuderen. ​

Een recente tweevoudige blinde studie(*) heeft het positieve effect op de fotoveroudering van de huid aangetoond door eenvoudigweg een crème met 0,5% boswelliazuur aan te brengen. Na een maand dagelijks gebruik op één helft van het gezicht zagen de testpersonen een aanzienlijke verbetering van de textuur en de fijne lijntjes op het behandelde deel van de huid. Niet-invasieve instrumentele onderzoeken toonden ook een verbeterde elasticiteit, een verminderd talggehalte en remodellering van het huidweefsel.

Neutraliseert fotoveroudering

Blootstelling aan uv-stralen veroorzaakt fotoveroudering van de huid, met als gevolg rimpels, bruine vlekken, huidverslapping en verlies van elasticiteit. Dit komt door de oxidatie van huidcellen, die vroegtijdig verouderen.

Om fotoveroudering tegen te gaan hebben de Reductin-laboratoria Reductin Anti-Aging ontwikkeld, een emulsie die 3,5% boswelliazuur bevat. Door in te werken op collagenase, een enzym dat collageen vernietigt, versterkt boswelliazuur de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het heeft ook een krachtige antioxiderende werking.

Lichte textuur

Geformuleerd als een smeltende, niet-vette emulsie die snel door de huid wordt opgenomen, wordt Reductin Anti-Aging gebruikt op het gezicht en lichaam voordat de dagelijkse verzorging wordt aangebracht. Het kan ook worden gebruikt als aftersun product om huidveroudering door uv-stralen te voorkomen. Voor zichtbare resultaten wordt een langdurige behandeling aanbevolen, ’s ochtends en ’s avonds.

(*) Effecten van topisch boswelliazuur op de fotoverouderde huid: klinische, biofysische en echografische evaluaties in een dubbelblind, gerandomiseerd, split-face onderzoek.

ELI

Author ELI

More posts by ELI