Skip to main content

De faam van het Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels, een juweel in de kroon van stad, behoeft geen introductie. Integendeel zelfs, gezien de vele prijzen en labels die het hotel heeft weten vergaren, en dit zowel binnen het internationale prestigetoerisme als bij een prominente klantenkring uit alle lagen van de bevolking. De 1.001 diensten en attracties die dit emblematische honderd jaar oude hotel biedt, groeien met de tijd onder de gepassioneerde leiding van de directie en haar teams.

Daarnaast mogen we het restaurant en het gastronomische aanbod niet vergeten, met een bar in Engelse stijl, de Loui Cocktail Bar, gerund door professionele barmannen[SJ1] en mixologen, waar u kan genieten van een eenvoudige selectie van fingerfood en andere lekkernijen van Kevin Lejeune. Er is ook het Wiltcher’s Café, waar u kan ontbijten en van de beroemde zondagse brunch kan genieten, uitgeroepen tot beste brunch van de stad, en het naburige restaurant, in het oude herenhuis (1865), dat volledig werd gemoderniseerd toen Kevin Lejeune en “La Canne en Ville“, een restaurant met een Michelin-ster, er hun intrek namen.

@krisvlegels3

Op het programma van de 110de verjaardag en in het hart van de nieuwste trends

Elk evenement, elk feest in de stad, het hele jaar door, is een gelegenheid om iedereen te verwelkomen, van de meest charmante persoonlijkheden tot eenvoudige Brusselaars die hier willen zijn voor ontmoetingen en speciale momenten.

Ook op het gebied van artistieke attracties willen het hotel en zijn directie hun activiteiten richten op de culturele sector. Deze beginnen eind maart met:

Intimate conversations, een tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars in de kamers en suites op de 6de verdieping. De tweede editie van dit evenement, dat een jaarlijks evenement aan het worden is, vindt plaats van 30 maart tot 2 april. Iftar إفطارin zijn mooiste pracht tijdens de Ramadan-maand met de meest weelderige oosterse gerechten gepresenteerd in buffetvorm. Live traditionele kanun muziek zal dit moment van gezelligheid begeleiden. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 19 tot 22 uur in Wiltcher’s café van 23 maart tot 22 april.

De piano-bar ishet hele jaar door elke vrijdag- en zaterdagavond de troef van Loui Cocktail Bar & Restaurant by Kevin Lejeune. Amaëlle, de pianiste, verzorgt ook de zondagse brunch met een zeer aangenaam lounge-jazzy repertoire.

Bij Loui Coktail Bar & Restaurant by Kevin Lejeune zijn de cocktails legendarisch. En met reden, want de professionele barmannen bieden u maar al te graag het volledige scala aan cocktails, wijnen, sterke dranken en alcoholische dranken aan, van de beste wijnen tot de meest creatieve, unieke en trendy creaties.

Er is een cocktail van de maand en een niet te missen aanbod van grote klassiekers!

Op 21 juni viert de hele stad het Feest van de Muziek. In Wiltcher’s wordt het festival gevierd met een “Candle Light concert”, een live concert met klassieke muziek en kaarsen op de binnenplaats.

In september wordt een fantastische modeshow georganiseerd met de medewerking van de prestigieuze merken en labels uit de omgeving van het hotel, een stokpaardje van de Louizawijk.

De hele zomer lang zal het terras zijn parasols openen en zijn mooie zomertafels tevoorschijn halen om op de binnenplaats een echt eiland van koelte en ontsnapping te creëren. Verfrissende rosé en ijsjes staan alvast op het menu!

Tijdens de eindejaarsfeesten wordt het terras ook het middelpunt van feestelijke evenementen, cocktails, winterdecoratie, licht entertainment en proeverijen, om optimaal van de winterse geneugten te genieten.

Vooraan zal het hele hotel worden verlicht met video-mapping, lichtshows, waaronder feestelijke verlichting van de architectuur van het hotel zelf, reusachtige spandoeken en reclameborden om het goede nieuws te verkondigen: dat hier de plek is waar Hotel Wiltcher’s een groots jubileum viert, namelijk zijn 110de verjaardag!

@Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels
ELI

Author ELI

More posts by ELI