Skip to main content

NFT’s voor Belgische The Weekend Fans

Samengevat:

  • In 2022 kondigde Binance zijn partnerschap aan met The Weeknd’s After Hours Til Dawn Tour. The Weeknd heeft net de Noord-Amerikaanse tour beëindigd en komt nu naar België als stop van zijn Europese tour die begint in juni ’23.
  • The Weeknd’s After Hours Til Dawn Global Tour, gepresenteerd door Binance, is de eerste wereldwijde concerttour die gebruik maakt van Web3 om de fanervaring te verbeteren.
  • We geven officiële Souvenir NFT’s weg aan iedereen die tickets heeft gekocht voor The Weeknd’s Global Tour (beperkingen op basis van woonplaats zijn van toepassing).
  • Ter viering van de samenwerking en ter ondersteuning van onze inzet om terug te geven, heeft Binance $ 2 miljoen en meer gedoneerd aan The Weeknd’s World Food Programme-administered XO Humanitarian Fund.

Binance is er trots op samen te werken met de innovatieve, bekroonde artiest The Weeknd tijdens zijn After Hours Til Dawn tour. In dit artikel kijken we naar de speciale NFT’s waar we samen met hem aan werken en leggen we uit hoe de samenwerking geld inzamelt voor humanitaire doelen.

In 2022 kondigde Binance haar partnerschap aan met The Weeknd’s After Hours Til Dawn Tour, de eerste wereldwijde concerttournee die Web3-technologie integreert om zo de fanervaring te verbeteren. The Weeknd heeft net zijn Noord-Amerikaanse tour beëindigd en komt nu naar België als onderdeel van zijn Europese tournee die begint in juni ’23.

“We zijn verheugd om een exclusieve cryptopartner te zijn van de tournee van The Weeknd, waardoor fans en mensen de mogelijkheid krijgen om op een nieuwe manier met crypto te interageren,” zei Binance Co-oprichter Yi He. “Crypto is gemeenschapsgericht en wij geloven dat dit partnerschap dat belichaamt, het empowert lokale artiesten en geeft zo terug iets terug aan de gemeenschap en dit via een mainstream platform.”

The Weeknd wordt algemeen beschouwd als een van de meest opwindende en creatieve muzikale artiesten van dit moment. Zijn laatste twee studioalbums – After Hours (2020) en Dawn FM (2022) – kregen lovende kritieken en waren ook commercieel enorm succesvol. Ze bereikten top chart posities in meer dan 10 landen.

2023 was al een druk jaar voor The Weeknd. Op 3 maart bracht hij een nieuw album uit, Live At SoFi Stadium (2023), dat werd opgenomen als onderdeel van zijn lopende After Hours Til Dawn Global Tour – ondersteund door Binance!

We zijn trots om samen te werken met The Weeknd tijdens zijn wereldwijde tour en om Web3 te introduceren bij zijn fans over de hele wereld. Dankzij Binance kunnen concertbezoekers in België en andere steden in Europa en Latijns-Amerika een officiële Souvenir NFT claimen. Dankzij Web3 kunnen ze zo hun concertervaring blijven herinneren  en kunnen ze een exclusieve toegang verdienen tot meer van The Weeknd in de toekomst (beperkingen op basis van woonplaats zijn van toepassing).

Voorstelling van de officiële souvenir NFT’s van The Weeknd

Als je tickets hebt voor de komende shows van The Weeknd in Europa of Latijns-Amerika, ontvang je van Ticketmaster een code (beperkingen op basis van woonplaats zijn van toepassing), waarmee je een officiële digitale collectible in handen kunt krijgen.

Let op: op het moment van schrijven (maart 2023) worden de codes alleen verstuurd naar fans die naar de volgende shows van The Weeknd’s wereldwijde tournee gaan:

Europa: Barcelona (Spanje); Madrid (Spanje); Brussel (België); Horsens (Denemarken); Milaan (Italië); Oslo (Noorwegen); Praag (Tsjechië); Stockholm (Zweden); Tallinn (Estland); Warschau (Polen).

Latijns-Amerika: Bogotá (Colombia); Buenos Aires (Argentinië); Guadalajara (Mexico); Mexico City (Mexico); Monterrey (Mexico); Lima (Peru); Rio de Janeiro (Brazilië); Sao Paulo (Brazilië).

De codes worden in batches verzonden, dus als je in aanmerking komt, maar de jouwe nog niet hebt ontvangen, heb dan nog even geduld. De codes worden vlak voor jouw show plaatsvindt verzonden.

The Weeknd’s Souvenir NFT’s uitgelegd

Als je nieuw bent in crypto, vraag je je misschien af wat deze Souvenir NFT’s inhouden. Wat is een NFT eigenlijk? Nou, een NFT (non-fungible token) is een soort digitaal goed dat uniek is en niet kan worden vervangen door een ander identiek item. Kortom, het zijn tokens die het eigendom of de authenticiteit van een uniek stuk digitale inhoud vertegenwoordigen.

In het geval van de Souvenir NFT’s die Binance in samenwerking met The Weeknd heeft gecreëerd, helpen deze tokens fans een officieel digitaal verslag te maken en te bewaren van hun aanwezigheid bij de tournee.

In wezen is het een 21e-eeuwse versie van het bewaren van ticket of fysieke concertstickers als herinnering. Het kan ook een leuke en gemakkelijke introductie zijn tot Web3 en blockchaintechnologie, en ze geven je een exclusieve toegang tot meer van The Weeknd! 

The Weeknd’s komende Tour NFT’s

Daarnaast werken Binance en The Weeknd aan een speciale Tour NFT Collectie. Terwijl de Souvenir NFT’s alleen beschikbaar zijn voor fans die de wereldwijde tour bijwonen op specifieke locaties, zijn de Tour NFT’s onderdeel van een aparte collectie, die beschikbaar zal worden gesteld voor verkoop aan fans en verzamelaars (beperkingen op basis van woonplaats zijn van toepassing).

Deze speciale collectie zal voorzien zijn van prachtig artwork en een aantal verrassingen. Dit is niet de eerste keer dat The Weeknd zich begeeft in de wereld van digitale verzamelobjecten – de muzikant verkocht eerder al een van zijn onuitgebrachte nummers als NFT.

The Weeknd’s Tour NFT Collection komt later in 2023 uit.

Geld inzamelen voor het XO Humanitarian Fund

Zodra de NFT-collectie van de Tour uitkomt, gaat een percentage van de verkoopopbrengsten naar het XO Humanitarian Fund, opgericht door The Weeknd en beheerd door het World Food Programme (WFP). The Weeknd, Goodwill Ambassadeur van het VN-WFP, lanceerde het XO Humanitarian Fund om miljoenen mensen op de rand van de hongersnood te voeden.

Om de samenwerking tussen Binance en The Weeknd te vieren en in lijn met onze inzet om terug te geven aan de gemeenschap – zoals onder andere blijkt uit het humanitaire werk van Binance Charity – zijn we er trots op te kunnen delen dat we al $2 miljoen hebben gedoneerd aan het fonds van The Weeknd.

Voor meer informatie over de wereldwijde After Hours Til Dawn tour van The Weeknd, gesponsord door Binance, ga je naar https://www.theweeknd.com/tour  .

Meer weten?

Over Binance

Binance is ’s werelds toonaangevende aanbieder van blockchain-ecosystemen en cryptocurrency-infrastructuur met een financiële productsuite die qua volume de grootste uitwisseling van digitale activa omvat. Het Binance-platform, dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt vertrouwd, is toegewijd aan het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers en biedt een ongeëvenaarde portfolio van cryptoproducten en -aanbiedingen, waaronder: handel en financiën, onderwijs, gegevens en onderzoek, maatschappelijk welzijn, investeringen en incubatie, decentralisatie en infrastructuuroplossingen, en meer. Ga voor meer informatie naar: https://www.binance.com

ELI

Author ELI

More posts by ELI