Skip to main content

Drievoudig wereldkampioen Pablo Lima ​ (Brazilië) kondigde enkele dagen geleden aan dat hij aan het einde van het seizoen 2023 zal stoppen met professioneel padel spelen.

In zijn 23-jarige carrière behaalde Pablo Lima 81,5% van de overwinningen op het circuit, waaronder 83 finales, waarvan hij er 50 won. Vorig seizoen speelde hij in 7 finales, waaronder 3 overwinningen in de eerste editie van de Human French Padel Open van de World Padel Tour. Op 36 jarige leeftijd heeft hij een van de beste palmaressen van het circuit. Gedurende 3 jaar, van 2015 tot 2017, behield hij de nummer 1-status naast Fernando Belasteguin, de meest succesvolle speler in de geschiedenis van padel die 16 opvolgende keren wereldkampioen werd.

In een interview met de World Padel Tour legt hij uit waarom hij besloot om aan het eind van het seizoen zijn carrière te beëindigen:

“Ik heb al twee jaar een blessure aan mijn knie. Ik heb er last van tijdens de training, soms kan ik niet trainen zoals ik wil. Het is een van de factoren die mijn beslissing heeft beïnvloed, want ik wil goed eindigen en niet steeds geblesseerd zijn. En dan is er nog het gezinsaspect. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie, naar de verjaardagen van mijn zoon kunnen gaan, naar universiteitsvoorstellingen,… Het is altijd moeilijker om te reizen, ik wil dicht bij mijn familie zijn.”

Vincent Laureyssen, uitvoerend voorzitter van het Circus Brussels Padel Open, vraagt: “Pablo, wat is je mooiste herinnering uit je carrière?”

Pablo antwoordt: “Het eerste toernooi dat ik won met Juani Mieres…”.

Dit laatste seizoen zal hij met de jonge Spaanse Coki Nieto spelen. Dit padelkoppel zal schitteren door hun verdedigingskwaliteiten en zo de WPT-ranking opschudden. ​ De organisatie van de Circus Brussels Padel Open ​ en het publiek dat tijdens dit tornooi in de Gare Maritime op de Tour&Taxis-site aanwezig zal zijn, zullen een speciaal eerbetoon brengen aan de Braziliaan!

ELI

Author ELI

More posts by ELI