Skip to main content

Trouwen in het buitenland, het is een droom van veel bruidsparen! Een nieuwe hippe trouwbestemming, die duidelijk in de lift zit, is de Maltese archipel. Een huwelijk op een echte filmset, een ceremonie in een setting à la Bridgerton of elkaar het ja-woord geven met een eindeloos uitzicht… het kan er allemaal. De mediterrane zon, rijke geschiedenis en heerlijke keuken horen daar ook gegarandeerd bij. Wij delen graag acht van de meest unieke trouwlocaties op Malta.

1 | The Phoenicia 
Je openingsdans in een balzaal waar ooit Queen Elizabeth heeft gedanst, een afterparty aan de infinitypool of een ceremonie in de weelderige tuin. The Phoenicia biedt diverse locaties om van jouw trouwdag een droombruiloft te maken. Een groot voordeel is dat je gasten na het feest gewoon in het hotel kunnen verblijven. En wie de volgende ochtend geen kater heeft, geniet van een verfrissende wandeling in Valletta, want het hotel ligt vlakbij de stadspoorten.

2 | Upper en Lower Barrakka Gardens
Op zoek naar een betoverende locatie met een prachtig uitzicht? De Upper en Lower Barrakka Gardens in het hart van Valletta zijn exact wat je zoekt. Oorspronkelijk aangelegd in de 17e eeuw als privétuinen voor de ridders van de Orde van Malta, bieden deze tuinen een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour. Met iconische standbeelden, fonteinen en prachtige bloemperken vormen ze de ideale setting voor een onvergetelijk huwelijk of schitterende huwelijksfoto’s.

3 | Popeye Village
Voor wie het wat speelser mag zijn, is er Popeye Village. Hier geef je elkaar het jawoord op de oorspronkelijke filmset van de film ‘Popeye’ uit 1980, die ondertussen is omgetoverd tot een charmant themapark. Of je nu kiest voor een ceremonie tussen de karakteristieke kleurrijke huisjes of met uitzicht op Anchor Bay, de keuze is aan jou. Popeye Village is perfect voor zowel intieme bijeenkomsten als grootschalige feesten tot wel 500 gasten. En natuurlijk mogen Olijfje en Popeye niet ontbreken op jullie speciale dag!

4 | Palazzo Parisio
Palazzo Parisio is dé perfecte locatie voor wie droomt van een elegant feest. Dit 18e-eeuwse paleis, gelegen tegenover een kerk in het hart van Naxxar, is ideaal voor koppels die hun kerkelijke ceremonie willen combineren met een stijlvolle receptie. Of het nu gaat om een ceremonie in de tuin, een toast vanaf het balkon, of een dansfeest in de balzaal, gasten zullen versteld staan van de barokke pracht en praal. 

Copyright: Palazzo Parisio

5 | Limestone Heritage
Een andere unieke locatie is Limestone Heritage in Siggiewi. Limestone Heritage is gehuisvest in een voormalige steengroeve, waar bezoekers nog steeds bijleren over de eeuwenoude traditie van het Maltese steenhouwen. Eén van de meest opvallende kenmerken van deze locatie is de kleine waterval die zachtjes door de kalkstenen muren naar beneden stroomt. In de tuin vind je olijfbomen waar de gasten dan ook vaak begroet worden door, jawel, pauwen! Van special guests gesproken…

6 | Fort St Angelo
Unieker dan een voormalig fort wordt het niet. Fort St. Angelo biedt een adembenemend uitzicht op Valletta en de omliggende Grand Harbour. Dit fort, met zijn robuuste stenen muren en eeuwenoude architectuur, is een indrukwekkende trouwlocatie. De prachtige binnenplaatsen en het panoramische terras bieden talloze mogelijkheden voor zowel intieme feesten als grootschalige recepties. ’s Avonds zorgt de subtiele verlichting voor een extra romantische sfeer, perfect voor een gezellig en onvergetelijk huwelijksfeest.

7 | Mdina
Mdina, ook wel bekend als de “Stille Stad”, is de perfecte locatie voor een exclusieve en verfijnde bruiloft. Deze stad, met zijn schitterende paleizen en eeuwenoude kerken, biedt een adembenemend decor voor ceremonies vol majesteit, geschiedenis en grandeur. Iconische trouwlocaties binnen Mdina zijn de majestueuze St. Paul’s Cathedral en het historische Palazzo Falson. Daarnaast bieden de smalle straatjes, sfeervolle pleinen en indrukwekkende stadsmuren een romantische setting die je huwelijksdag onvergetelijk maakt.

8 | De Xwejni zoutpannen
Een locatie waar je gasten nog jaren over zullen spreken, zijn de zoutpannen op Gozo. Deze uitgestrekte, door de eeuwen heen gevormde zoutpannen bieden een adembenemend uitzicht op de ruige kustlijn en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Daarnaast  creëren de geometrische patronen van de zoutpannen een surrealistische en betoverende achtergrond voor jullie trouwceremonie. 

Copyright: Shane P. Watts Photography

Een groot voordeel van trouwen op Malta is dat vrijwel elke plek kan dienen als trouwlocatie. Heb je tijdens je reis een droomlocatie ontdekt? Overleg dan zeker met een lokale weddingplanner om de mogelijkheden te verkennen. Trouwen op Malta hoeft dus zeker niet in een traditionele feestzaal, al heb je die er natuurlijk ook.

Meer informatie over trouwen op Malta vind je hier.

Glenaki

Author Glenaki

More posts by Glenaki