Skip to main content

De horeca van het centrum van Brussel is de laatste jaren niet gespaard gebleven; aanslagen, covid, verkeersproblemen en nu de energiecrisis… het is niet gemakkelijk geweest. Maar sommigen blijven geloven in hun engelbewaarder en… zijn volgeboekt. Dit is het geval bij de Table de Mus, gelegen op een steenworp afstand van de Grote Markt, die altijd vol zit met klanten die trouw zijn aan een authentieke, gastronomische maar verfijnde keuken. Met een bijpassende wijnkelder en service.

Mustafa Duran, Mus voor de vrienden, heeft een glimlach op het gezicht. Zijn restaurant vierde op 12 oktober 2022 zijn zevende verjaardag op het Oud Korenhuis en de resultaten zijn verre van slecht. Natuurlijk waren de laatste jaren bijzonder moeilijk en moesten we eerst het zware werk doen en daarna onszelf opnieuw uitvinden. Koks aan huis, afhaalmaaltijden, wijnverkoop, het ontbreekt de chef nooit aan fantasie en hij verliest nooit zijn glimlach en zijn legendarische gastvrijheid, ongeacht de omstandigheden, zodat zijn klanten kunnen blijven genieten van zijn service en het talent van zijn team, zowel in de keuken als in het restaurant. Na de heropening zat het restaurant even vol als voordien, en konden de vaste gasten weer volop genieten van de warme ontvangst en de keuken waarvoor dit etablissement tot ver buiten de Brusselse straten bekend staat.

Er zijn 3- of 4-gangen lunches (41-55 euro) of 3-, 4- of 5-gangen gastronomische menu’s (66 tot 99 euro). De creativiteit en de strenge selectie van de producten zijn het resultaat van de samenwerking tussen de patron, zijn chef-kok en hun team, die elkaar al jaren trouw zijn. In de eetzaal zorgen vader en zoon voor een service die elegantie en ontspanning combineert, terwijl de wijnkelder ook mooie producten herbergt. Ook het karretje met gerijpte kazen zal kaasliefhebbers in vervoering brengen. Flessen van alle oorsprong, voor alle budgetten en smaken zijn heel divers. Uiteraard worden de grote namen en jaargangen aangeboden in verschillende formaten flessen. Voor eventuele parkeerproblemen ’s avonds ligt de oplossing voor de hand, want de eigenaar biedt u de nabijgelegen openbare parkeerplaats aan. Wat wil u nog meer? Misschien dan… een plekje in het restaurant. Reserveren is meer dan ooit warm aanbevolen!

ELI

Author ELI

More posts by ELI