Skip to main content

Op het Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels, het nieuwe festival gewijd aan de wereldkeuken, kan u vanaf begin juli mee reizen naar Libanon.

Op een terras bij mooi weer, of binnen als het Brusselse tegenzit, zijn de exotische smaken van het Oosten, een warm themadecor, een typische chichabar en bediening in buffetvorm de troeven van deze zomereditie. Tijd voor nieuwe culinaire ontdekkingen in Wiltcher’s. Een fusion event, gepresenteerd als een holistische fusie tussen gastronomie, muziek en traditie.

Van 4 tot 27 juli wordt de tweede editie van Wiltcher’s Gastronomic Festival georganiseerd door het team van restaurant Le Prince in Brussel. Het team en de chef-kok komen naar het hotel om traditionele Libanese gerechten te bereiden.

Deze keuken, met zijn duizend-en-een oosterse smaken, draait rond een groot buffet met traditionele Libanese gerechten. Dit zijn slechts enkele van de gerechten die Wiltcher’s van 4 tot 27 juli elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond (19.00 tot 22.00 uur) aanbiedt: tabbouleh, fattouche, hummus, moutabal, rode bietensalade, moussaka, warak arish, falafel, galettes, kip kabsé, vis en andere typische of gegrilde gerechten geven u een idee van het enorme aanbod van de Midden-Oosterse keuken in het algemeen en de Libanese keuken in het bijzonder.

Als dessert biedt Wiltcher’s een à la carte selectie van 4 desserts. Dit kost 22 €/persoon en kan ook worden vergezeld van een Turkse koffie of oosterse thee (13 €/persoon).

Een festival vol animatie

Naast de culinaire hoogstandjes is er dit jaar ook een levendig festival. Dit festival is anders dan de andere festivals omdat het meer animatie bevat.

Het mooi vormgegeven en kleurrijke decor past perfect bij het Midden-Oosterse thema van dit zomerfestival.

Er is altijd muziek, verzorgd door een DJ op het terras.

Chicha, dat spreekt voor zich! En voor Wiltcher’s, dat vastbesloten is om iedereen onder te dompelen in een heuse Oosterse escapade, is het onmogelijk om zo’n thema aan te bieden zonder ook te denken aan het installeren van een shisha bar op het terras. En deze kost 54 €/pers. voor fans van het genre.

Dus deze zomer, of het nu somber weer is of niet, of u naar het buitenland met vakantie gaat of thuisblijft, of u net terug bent of de zomer doorbrengt in Brussel, er is altijd iets te doen bij Wiltcher’s om u te helpen er even helemaal uit te zijn en te ontspannen.

ELI

Author ELI

More posts by ELI