Skip to main content

Bomb Squad opent zijn deuren in Brussel. Deze kleurrijke ‘action game’, ongezien in België, is al een groot succes in Parijs en Noord-Amerika. De deelnemers aan de Belgische versie moeten samenwerken om verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen om een bom onschadelijk te maken… of ze lopen het risico om onder de verf te komen zitten.

Of u nu met vrienden, collega’s of samen met uw gezin (vanaf 9 jaar) bent, Bomb Squad is er voor iedereen! Bomb Squad (Ravensteinstraat 27) ligt op een boogscheut van het Brusselse Centraal Station, op het gelijkvloers van het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis. U hoeft geen bank op te blazen of de Bozar (aan de overkant van de straat) weer in te richten, maar een verfbom (op waterbasis) onschadelijk te maken!

Tik, tak, tik, tak… u heeft 4×10 minuten om de eerste vier proeven zo goed mogelijk te voltooien. Voor elk van hen moet u het hoogst mogelijke niveau bereiken, waarbij elk succesvol niveau naar het volgende leidt en elk niveau moeilijker en moeilijker wordt.

Hoe beter u het doet in deze proeven, hoe meer tijd u heeft om de bom onschadelijk te maken in de laatste ronde! De winnaars krijgen het recht om lid te worden van de Bomb Squad, waarvan de personages de achtergrond vormen van het verhaal in de game en op missie gaan om de wereld te redden. Ze krijgen ook een diploma en 30% korting op hun volgende spel. Deelnemers die er niet in slagen de bom onschadelijk te maken, worden bespoten met verf! Maar er is geen risico, want ze worden voor dit laatste onderdeel beschermd door een wetsuit.

1 uur avontuur en 5 compleet verschillende uitdagingen

Om te slagen moet u gebruik maken van uw fysieke vaardigheden (behendigheid, reactievermogen), samenwerking, communicatie, auditief geheugen en aanpassingsvermogen. De 5 uitdagingen zijn totaal verschillend, dus er is voor elk wat wils.

De uitdagingen in een oogopslag:

  1. OPERATIONS: Lees, communiceer en los instructies op tussen de verschillende schermen in de kamer. Communicatie is essentieel!
  2. LASERS: Ga zo snel mogelijk door de verschillende laserbanen, zonder de lasers aan te raken. Behendigheid is een vereiste!
  3. SOUNDS : Luister naar geluidssequenties in de kamer, onthoud ze en maak ze na met de bijbehorende knoppen. Geef uw geheugen een training!
  4. GRID: Activeer de gele tegels terwijl u de rode tegels vermijdt, in een kamer die helemaal bedekt is met lichtgevende tegels. U mag niet opgeven!
  5. BOMB: Bestuur een 3D-tank, waarbij u elk om beurt het voortouw neemt, en vernietig de doelen voordat de tijd om is om de bom onschadelijk te maken. Optimale samenwerking is essentieel!

Een gezellige bar

Bom Squad bevat twee spelparcours die tegelijkertijd kunnen worden gespeeld door twee teams (maximaal 12 personen).

Er is ook een gezellige bar waar u kan ontspannen voor en na uw parcours of terwijl u op uw beurt wacht, met een adembenemend uitzicht op de bomkamer – sfeer gegarandeerd!

Ambitieuze medeoprichters die hun strepen hebben verdiend

Julien Vandenitte en Armand Edwards, medeoprichters van Bomb Squad Brussels, zijn al zo’n tien jaar actief in de indoor gaming business. Ze zijn ook medeoprichters van Enygma, de eerste escape game in Brussel (een ervaring op het kruispunt van interactief theater, schattenjacht en rollenspel). Julien Vandenitte is ook medeoprichter van WoodCutter, de bijlwerpbar: na de opening van een eerste bar in Brussel in 2019 is het concept al aanwezig in zeven steden in België en Duitsland.

“Bomb Squad is een action game van de nieuwe generatie. Het is een leuke ervaring waarmee je kunt ontspannen en wat quality time kunt doorbrengen met vrienden, familie of tijdens een teambuilding. De uitdagingen zijn heel gevarieerd, dus er is voor elk wat wils,” zegt Julien Vandenitte. “De attractie is ook de explosie van de verfbom. Degenen die erin slagen om de bom onschadelijk te maken, krijgen de keuze om wel of niet bespoten te worden en, volgens onze eerste tests, vragen ze meestal om de verf!”

ELI

Author ELI

More posts by ELI