Skip to main content

Ter gelegenheid van de 110e verjaardag van Steigenberger Wiltcher’s en voor het ​ tweede jaar op rij zal de 6e verdieping van Wiltcher’s van 30 maart tot 2 april 2023 opkomende hedendaagse kunstenaars ontvangen in samenwerking met het ​ kunstplatform Engarde.

Hedendaagse kunst op een hele verdieping

Erik Le Roux Associate Director Marketing & Communication van Wiltcher’s en Gianni Isella (Engarde art platform), partner van Wiltcher’s sinds 2022, zullen voor de gelegenheid talenten in opkomst voorstellen, met de steun van Norman Mark – General Manager van Wiltcher’s – die kunst op meesterlijke wijze wil herintroduceren binnen het legendarische hotel.

Als uitdrukking van de ongebreidelde emoties en gevoeligheid van deze kunstenaars zullen de kunstwerken, voorstellingen en andere licht- of videoshows de 7 suites van het hotel sieren, die hun gratis ter beschikking worden gesteld. De suites op de gehele zesde verdieping zullen dan openstaan voor zowel externe bezoekers als bewoners van het iconische 5+ sterren hotel. Zij krijgen zelfs een voorkeurstarief van 290 euro per nacht voor een tweepersoonskamer van 30 maart tot 2 april. Bovendien is de uitnodiging voor de vernissage en de tentoonstelling “Intieme Gesprekken” voor alle liefhebbers van hedendaagse kunst en nieuwsgierigen opnieuw van groot nut.

Geïnspireerde en inspirerende kunstenaars

Vanuit verschillende horizonten staan dit jaar niemand minder dan de volgende artiesten geprogrammeerd Thibault Huguet, een Franse ontwerper gevestigd in Brussel, wiens werk met zijn strakke en eenvoudige lijnen al in de kijker stond op COLLECTIBLE Brussels en op de Paris Design Week in 2022.
François Patoue is een schilder die zijn werk graag ziet als dat van een zanger, wiens unieke voorstellen de creatie van een mixtape of een album kunnen echoën.
​De kunstenaar-performer CY Mirol. Haar visuele expressie is gebaseerd op “synesthesie”: geluiden zien, kleuren horen. En zo zal zij zes uur lang Suite 612 bezetten met een performance waarin schilderkunst en geluiden worden gecombineerd, geïnspireerd door John Coltrane’s ‘A Love Supreme’. Zij is ook schrijfster en zal voorlezen uit haar boeken en gesprekken over liefde aangaan.

Uitstekende kunstenaars door de Antwerpse kunstgalerie vcrb

De Antwerpse galerie voor hedendaagse kunst vcrb presenteert werken van kunstenaars die totaal niet alledaags zijn. Een manier om Belgische en buitenlandse kunstenaars en nieuwe benaderingen van hedendaagse kunst in al haar vormen onder de aandacht te brengen. De kunstenaars vertegenwoordigd door de vcrb galerie: Bieke Buckinx, Renée Lorie, Bruno Cattani, Ziwei Gong, Miguel Rozpide, Arthur Van de Velde, Graeme Wilcox, Willy Verginer.

Het evenement Intimate Conversations zal een manier zijn om een overzicht te geven van de te ontdekken collecties, in meer detail en op langere termijn, in de vcrb Gallery in Antwerpen.

Diverse “pop-up” van prestigieuze merken

In navolging van Guerlain en Chopard, aanwezig op de vorige editie, zullen dit jaar opnieuw twee prestigieuze merken, het Champagnehuis Taittinger en de Belgische juwelier Manalys, alsook gerenommeerde partners aan het evenement deelnemen.

Prestigieuze wijnen met het champagnehuis Taittinger

Bij de opening, een vast onderdeel van alle Wiltcher’s evenementen, werd de Champagne Taittinger geserveerd aan de gasten. Ook zal Taittinger voor het eerst actief zijn onder de artiesten, want er is een meeslepende ervaring gepland in een suite van het hotel. Hier zullen enkele bijzondere cuvées worden gepresenteerd, speciaal ontworpen door verschillende kunstenaars die door de beroemde champagne zijn geselecteerd. Sinds 1983 heeft het Champagnehuis Taittinger samengewerkt met vele toonaangevende kunstenaars van onze tijd: zoals Victor Vasarely, Hans Hartung, Toshimitsu Imaï, Corneille, Matta, Zao Wou-Ki, Rauschenberg, Amadou Sow, enz. Voor deze editie zal Champagne Taittinger aanwezig zijn met zijn “Collection” fles, een gelimiteerde editie ontworpen door de kunstenaar Sebastião Salgado.

Manalys: de Belgische juwelenoutlet

De Belgische juwelier Manalys onthult enkele van zijn gedurfde creaties, ontworpen en handgemaakt in zijn Brusselse atelier. Wat is er origineler dan de sfeer voor deze intieme gesprekken neer te zetten terwijl je de sieraden van een ontwerper past? De oprichter van Manalys, Moses Mann, zal ook uitzonderlijke stenen presenteren die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld heeft verworven.

Manalys is geboren uit de wens om meer dan alleen luxe te bieden. De sprankelende ziel van een edelsteen, pure emotie, durf en vrijheid in sieraden!
​De oprichter van het Brusselse bedrijf wilde zijn ervaring en gevoel voor juwelen ten dienste stellen van een andere aanpak waarbij de sets uniek zijn, de juwelen gesublimeerd en de klassiekers opnieuw uitgevonden.

Ionnyk: het eerste connected frame op basis van elektronische papiertechnologie

Voor de eerste keer zal het evenement het genoegen hebben een perfecte mix van kunst, technologie en luxe te verwelkomen met het merk Ionnyk, een unieke innovatie van Belgische makelij die in een oogwenk een revolutie teweegbrengt in de fotografie. Kortom, het is ’s werelds eerste digitale “e-paper” kunstlijst. Wat is er logischer dan een exposant die werken aanbiedt die op het ritme van het evenement bewegen?

Campari: Het meest hoogwaardige aperitief in kunstzinnige modus

In dit vroege voorjaar leek het ons belangrijk om een zonnig tintje uit Italië mee te nemen en niets is logischer voor een aperitiefdiner dan het merk Campari. Wanneer Campari rijmt op Kunst en Brussel wordt omgetoverd tot een museum, zal de beroemde likeur – leverancier van het evenement – een bar aanbieden met zijn meest iconische cocktails, gaande van de americano tot de sbagliato zonder de beroemde negroni te vergeten. Gezondheidszorg

Beluga: Het witte goud van Rusland brengt de frisheid van Siberië

Beluga Noble is niet te verwarren met andere wodka’s op de markt. De drank is gecreëerd, niet geproduceerd, en wordt na distillatie licht gearomatiseerd met honing en extracten van haver en mariadistel, net genoeg om een duidelijke en heerlijke noot te geven. Als het afkoelt, wordt het beter en complexer. De beste manier om het te drinken? Haal het direct uit de vriezer wanneer de wintertarwe waaruit het wordt gedestilleerd het meest zichtbaar is, samen met de haver en de honing. Een genot dat in de meesterlijke handen van onze mixologen uw smaakpapillen zal verfrissen.

Art Brussels

Wiltcher’s is dit jaar ook bevoorrechte partner van de hedendaagse kunstbeurs “Art Brussels”, die van 20 tot 23 april plaatsvindt in Brussels Expo.

ELI

Author ELI

More posts by ELI