Skip to main content

Binance breidt AI-gestuurde NFT-generator Bicasso uit 

BRUSSEL, 27 MAART 2023 – Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, rolt zijn NFT-dienst met artificiële intelligentie Bicasso wereldwijd uit na een succesvolle test in Europa.  

Bicasso wordt nu van 29 maart tot 30 maart gedurende 12 uur ontgrendeld voor 100.000 bijkomende consumenten ongeacht of ze bestaande of nieuwe gebruikers zijn. Het principe ‘first com – first served’ zal worden gehanteerd.   

Met Bicasso kunnen gebruikers een op maat gemaakte afbeelding creëren, opslaan en bijhouden door simpelweg een afbeelding, zoals een profielfoto, in te sturen en creatieve aanwijzingen te geven. Bicasso haalt inspiratie uit de combinatie van de afbeelding en de aanwijzingen om het best mogelijke resultaat te bieden, dat desgewenst verder kan worden verfijnd met meer instructies. Eenmaal de gebruiker volledig tevreden is met het beeld, kan hij zijn creatie als NFT’s op de BNB-keten opslaan. Deze NFT’s kunnen dan worden ingesteld als profielfoto’s, gedeeld via sociale media, of overgebracht naar iemands portemonnee.  

De naam Bicasso is een samenvoeging van ‘Binance’ en ‘Picasso’ en weerspiegelt de krachtige combinatie van baanbrekende technologie en kunstzinnigheid die de dienst biedt. Binance lanceerde het platform op 1 maart 2023 voor het eerst als bètatest op zijn NFT-platform en stond een beperkt aantal gebruikers toe het platform uit te proberen. Uren later schoot de vraag naar de dienst omhoog en Bicasso bereikte zijn doel van 10.000 geslaagde NFT’s in slechts 2,5 uur na de lancering. 

Ter gelegenheid van de wereldwijde lancering introduceert Binance ook een exclusieve Bicasso NFT-collectie. Met een reeks AI-gegenereerde katten en honden, zullen deze 500 unieke kunstwerken worden toegekend aan gebruikers als onderdeel van een ‘referral’ programma. Door een van deze exclusieve NFT’s te bezitten, krijgen houders gegarandeerd toegang tot één gratis muntplaats tijdens de wereldwijde lancering van Bicasso en worden ze lid van de Binance Beta Testers die hen een vroege toegang verschaft tot nieuwe producten en nieuwe functies.  

Een van de eerste producten die de Binance Beta Testers kunnen uitproberen is een AI-gestuurde chatbot, ingebed in Binance Academy. Aangedreven door geavanceerde ChatGPT-technologie zorgt de chatbot ervoor dat gebruikers betrouwbare en actuele antwoorden krijgen met betrekking tot de Web3-wereld en de blockchainindustrie.  

“Bij Binance luisteren we naar de feedback van onze gebruikers. Ze vonden onze eerste beperkte test geweldig en nu lanceren we wereldwijd,” zegt Mayur Kamat, Head of Product bij Binance. “Bicasso geeft ons een unieke kans om de kracht van AI en Web3 samen te brengen om gebruikers een unieke ervaring te bieden.” 

Over Binance

Binance is ’s werelds toonaangevende aanbieder van blockchain-ecosystemen en cryptocurrency-infrastructuur met een financiële productsuite die qua volume de grootste uitwisseling van digitale activa omvat. Het Binance-platform, dat wereldwijd door miljoenen mensen wordt vertrouwd, is toegewijd aan het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers en biedt een ongeëvenaarde portfolio van cryptoproducten en -aanbiedingen, waaronder: handel en financiën, onderwijs, gegevens en onderzoek, maatschappelijk welzijn, investeringen en incubatie, decentralisatie en infrastructuuroplossingen, en meer. Ga voor meer informatie naar: https://www.binance.com

ELI

Author ELI

More posts by ELI