Skip to main content

Shares, het sociale investeringsnetwerk, wordt gelanceerd in België

Brussel, 30 maart 2023 – Shares lanceert in België een innovatief platform dat een beleggingsapp en sociaal netwerk combineert. Gebruikers hebben gratis toegang tot een uitgebreide beleggingsapp en kunnen zich aansluiten bij ambassadeursgemeenschappen.

Shares, een applicatie die het midden houdt tussen een beleggingsplatform en een sociaal netwerk, vestigt zich in België met een educatieve campagne via zijn privédiscussiegroepen.

Shares biedt zijn gebruikers toegang tot educatieve inhoud, discussies en geselecteerde thematische groepen. Elke gebruiker kan zich immers aansluiten bij gratis openbare gemeenschappen die gewijd zijn aan bepaalde activa of kan beslissen om zich aan te sluiten bij betaalde privégemeenschappen onder leiding van ambassadeurs. Deze zijn toegankelijk na inloggen en verificatie van iemands identiteit op het platform. Elke gebruiker kan toegang krijgen tot en actief deelnemen aan elk van de privécommunity’s van Shares voor een abonnementsprijs van 2,99 euro per maand per community.

De gemeenschappen worden geleid door ambassadeurs, zoals Joaquin Vanlokeren en Gaetan Dresse. Zij delen hun ervaring op het gebied van financiën en beleggingen.

Shares heeft ook spraakmakende internationale ambassadeurs zoals de zusjes Williams en Ed Westwick, die geen community op de app runnen. 

Een educatief sociaal netwerk

Alvorens te beginnen met beleggen is het van cruciaal belang een grondige kennis te hebben van de sector, de mechanismen en de instrumenten. We wensen de toegang tot financiële educatie te democratiseren.

Wij hebben een platform gecreëerd dat, naast beleggen, een gemakkelijke en intuïtieve toegang biedt tot een gemeenschap van mensen die opgeleid en geïnteresseerd zijn in financiën. Onze missie is de sluier weghalen boven alle beleggingsonderwerpen, zowel traditionele, zoals aandelen, als minder conventionele, zoals crypto’s en NFT’s. Dankzij de samenwerking met de ambassadeurs zullen we betrouwbare kennis kunnen delen met onze gebruikers en hun bewustzijn over financiën kunnen vergroten”, voegt Stanislas Chertok – Managing Director België – toe.

Stanislas Chertok Managing Director België

Het doel van Shares.io

Het doel van het platform is investeringen te democratiseren door ze toegankelijker te maken door kennis te delen. Met meer dan 160.000 gebruikers in het Verenigd Koninkrijk breidt deze start-up nu uit naar Europa. De fintech benadrukt met name het belang van opleiding en kennis over de beleggingswereld alvorens actief met beleggingen te worden.

“Veel beleggers beginnen hun onderneming door meteen in het diepe te springen, zonder zelfs maar de basiskennis van een activaklasse of de bijbehorende sector. Bij Shares geloven we in het belang van leren. We combineren het beste van sociale netwerken met de wereld van investeringen om een unieke leerervaring te bieden,” zegt Benjamin Chemla, CEO.

Merk op dat Shares.io in België voorlopig alleen cryptocurrencies bevat.

Over Shares:

Shares is een applicatie die voorziet in de nieuwe behoeften van gebruikers op het gebied van financiën door traditionele beleggingsbest practices te combineren met sociale netwerkfuncties. Dit platform is ontworpen voor de nieuwe generatie beleggers voor wie beleggen een integraal onderdeel is van hun persoonlijke financiën. Het biedt een grote beleggingsvrijheid, terwijl het toegang biedt tot een gemeenschap van beleggers, waardoor een ruimte ontstaat voor het delen van kennis en ervaring. Dankzij Shares verandert de perceptie van beleggingen voortdurend.

ELI

Author ELI

More posts by ELI