Skip to main content

FloorHouse zet als eerste Belgische vloerspecialist in op pvc-vrije vloeren

Duurzaamheid boomt

FloorHouse biedt nu al ecologisch verantwoorde vloeren aan, zoals parket gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen of van recyclagehout. Ook hun bamboeparket en kurkvloer is duurzaam. Op dit moment maken pvc-vrije vloeren bijna 11% uit van het totale aanbod designvloeren bij FloorHouse en dit aandeel zal de komende jaren sterk blijven groeien. Met de lancering van de eco-vloeren is FloorHouse alvast helemaal klaar voor de toekomst.

Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 81% van de Belgen de komende 5 jaar groenere beslissingen zal nemen. 40% van de consumenten wil bijvoorbeeld op een of andere manier de natuur in huis halen en kiest voor meer groen, meer natuurlijk licht en meer authentieke materialen.

Consumenten hechten dus steeds meer belang aan duurzaamheid, dat merken ze ook bij FloorHouse. “We zien dat de bekendheid van duurzame producten toeneemt en dat onze klanten bereid zijn om daarvoor iets meer te betalen”, aldus zaakvoerder Raf Bahbout“Ook voor de architecten waarmee we samenwerken, is een ecologische vloer steeds vaker een expliciete voorwaarde”.

Revolutionair en 100% recycleerbaar

Het nieuwe FloorHouse-gamma ecologische vloeren bevat geen pvc, chloor, weekmakers of oplosmiddelen. Daarmee voldoet het aan de vraag naar meer authentieke materialen. De nieuwe vloeren zijn bovendien 100% recycleerbaar. ​
​​
​Zaakvoerder Raf Bahbout legt uit: “Ons nieuwe gamma eco-vloeren is een pvc-vrij alternatief voor kunststof designvloeren. De revolutionaire basisplaat is gemaakt van talcusan, dat vooral bestaat uit mineralen, krijt en polypropyleen, een recycleerbare kunststof. We werken samen met een Duitse, hoogtechnologische partner die beschikt over eco-certificaten van PEFC, de Blauwe Engel en Plastship, een autoriteit op vlak van recyclage. Het bedrijf neemt oude talcusan-vloeren en resten terug, dus heel de ketting is quasi rond”.

Woongezonde vloeren

Ook op vlak van luchtkwaliteit scoren de eco-vloeren van FloorHouse. Het basismateriaal talcusan is een gezonde, levende grondstof die geen schadelijke stoffen uitstoot. “Met deze woongezonde vloeren spelen we in op de stijgende vraag naar gezonde producten”, zegt Raf Bahbout“Ze hebben een gesloten oppervlak en zijn antiallergisch, makkelijk te reinigen, hygiënisch, antibacterieel, speekselbestendig en veilig voor kinderen. Ideaal voor wie emissiearm en duurzaam wil wonen!”


Duitse gründlichkeit

De Duitse gründlichkeit vind je ook terug in andere vloereigenschappen. Zo hebben de technisch superieure en brandvertragende vloeren een MultiSense-toplaag die beschermt tegen krassen, water en zonlicht. Het zachte materiaal voelt ook warm en comfortabel aan en maakt weinig geluid als je erover loopt. En het beste van al: de nieuwe eco-vloeren zijn verbluffend mooi. ​
​​
“Onze partner gebruikt een geavanceerde digitale oppervlakte-technologie, waardoor de vloeren een zachte, natuurlijke uitstraling hebben en nauwelijks te onderscheiden zijn van planken of tegels”, aldus Raf Bahbout. Het team van FloorHouse selecteerde de nieuwe partner na uitvoerige kras- en impacttesten. “Voor ons is het belangrijk dat de nieuwe vloeren niet alleen mooi en milieuvriendelijk zijn, maar ook stabiel en kwalitatief”. ​
​​
​De nieuwe eco-collectie is vanaf nu verkrijgbaar in alle FloorHouse-winkels.

ELI

Author ELI

More posts by ELI