Skip to main content

Het familiebedrijf Pierret Portes & Fenêtres, dat hoogrenderend thermisch buitenschrijnwerk maakt dat 100% ontworpen en geproduceerd wordt in België, start vandaag met een groot project om de productiecapaciteit van pvc-kozijnen in de vestiging in Transinne te verdubbelen. Er wordt maar liefst €100 miljoen geïnvesteerd in de bouw van een van de grootste energiezelfvoorzienende productielijnen van Europa! Dit zal tegen het einde van 2025 ongeveer honderd banen opleveren.

Om aan de snel groeiende vraag te kunnen voldoen met behoud van een hoge servicekwaliteit, bereidt Pierret de bouw voor van een nieuwe ultramoderne fabriek waarmee de productie van pvc-raamkozijnen verdubbeld kan worden.

“De vraag naar onze producten van hoge kwaliteit groeit sterk. Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat de keuze van de juiste deuren en ramen belangrijk is bij het bouwen of renoveren van een woning,” zegt Daphnée Pierret, CEO van Pierret. “Daarom hebben we besloten om €100 miljoen te investeren om onze productiecapaciteit voor pvc-kozijnen te verdubbelen. Deze productie-eenheid wordt een van de grootste in Europa. Het gaat er vooral om de toekomst op lange termijn van ons familiebedrijf en de werkgelegenheid van onze medewerkers, die integraal deel uitmaken van de familie Pierret, te versterken.”

De nieuwe site zal eind 2025 operationeel zijn. Ze zal een oppervlakte van 25.000 m² beslaan en de bestaande faciliteiten op het bedrijventerrein Libin – Le Cerisier uitbreiden, een terrein dat eigendom is van Idelux (een consortium van vijf intercommunales).

Dankzij zijn lange ervaring heeft Pierret een vernieuwend concept van productielijnen kunnen uitwerken dat het werk van zijn teams optimaliseert en zo snel mogelijk aan de klanten levert. De nieuwe fabriek is ook ontworpen vanuit ecologisch oogpunt om zelfvoorzienend te zijn in energie dankzij de installatie van zonnepanelen.

Anticiperen op energierenovaties

Pierret anticipeert ook op de vraag naar energie-efficiënte renovatie van oudere woningen, en in het bijzonder de vervanging van oude deur- en raamkozijnen, met het oog op het bereiken van de doelstelling van klimaatneutraliteit tegen 2050, zoals vastgelegd in de akkoorden van Parijs.

Raamkozijnen zijn een van de belangrijkste renovaties om een EPB te verbeteren en de energierekening te verlagen. Voor een maximale energie-efficiëntie fabriceert Pierret zijn pvc-kozijnen standaard met driedubbele beglazing. Het bedrijf produceert ook houten, aluminium en hout-aluminium ramen om te voldoen aan alle architecturale behoeften en specificaties.

Ontwikkeling van lokale werkgelegenheid

“Dit project zet ook in op de ontwikkeling van de werkgelegenheid in onze Ardennen. Medio 2025 zullen we beginnen met het aannemen van mensen om de nieuwe faciliteiten te testen en eind 2025 zullen we volledig operationeel zijn. Uiteindelijk zal dit ongeveer honderd nieuwe banen opleveren,” legt Daphnée Pierret uit.

Er wordt ook ingezet op Franse grensarbeiders.

Meer kozijnen betekent natuurlijk ook meer wederverkooppartners. Pierret ontwikkelt momenteel zijn netwerk in België, Frankrijk (de belangrijkste afzetmarkt van Pierret) en Zwitserland, en helpt zijn partners (onafhankelijke en exclusieve verdelers van Pierret producten) om hun eigen personeel aan te werven. Een echte uitdaging, gezien het tekort aan arbeidskrachten in de bouwsector.

Pierret dankt het Waals Gewest, de minister en vicepresident van de Waalse regering, Willy Borsus, en de gemeente Libin voor hun steun bij de ontwikkeling van de voorbereidende fase van het project. Evenals Idelux voor haar jarenlange steun tijdens de opeenvolgende uitbreidingen van de site van Pierret van Transinne.

ELI

Author ELI

More posts by ELI