Skip to main content

In maart zal voor het eerst in Brussel, een rum festival worden georganiseerd. Het prestigieuze gebouw van de voormalige Brunner Bank, Seventy-Eight, zal het historische decor zijn van dit event.

Het Brussels Rhum Festival wil de meest prestigieuze, zeldzame en iconische rum laten ontdekken in een historische setting in de Europese “Leopold” wijk.  Een wijk die weinig of  niet bekend is bij het Brusselse publiek en bij andere liefhebbers van erfgoed en architectuur uit Vlaanderen, Wallonië of buiten onze landsgrenzen.

Exposanten stellen tientallen verschillende soorten rum voor

Met zo’n mooi aanbod aan deelnemers en de unieke setting zal dit festival niet onopgemerkt blijven bij zowel liefhebbers als het brede publiek. Momenteel tekenden reeds 80 labels in voor een degustatiestand. Dit maakt dat er om en bij de vijftig stands zullen zijn waar rum kan worden gedegusteerd, elk huis zal twee tot drie verschillende variëteiten presenteren.

Wat kan je allemaal verwachten?

Een jazzy-lounge muzikale sfeer: zangeres Wendy en haar pianist zullen twee dagen lang zorgen voor een stijlvolle jazzy -lounge sfeer. Een DJ zal tussen de optredens deze sfeer naadloos voortzetten.

MasterClasses met specialisten: er worden gedurende de twee festivaldagen maar liefst 7 MastersClasses van elk 45 minuten georganiseerd

3 bars met cocktails- en frisdranken: naast de degustatiestanden zullen professionele bartenders hun origineelste cocktails op basis van rum aanbieden. Dit aan 3 verschillende bars en met hun persoonlijke toets.

Een verkoopbalie: in de hal van de prachtige oude bankloketten, onder een spectaculaire koepel met antieke glas-in-loodramen, opent Vinispirit een shop. Daar zullen de op het Festival aanwezige rums aangeboden worden. Dit tegen een voorkeurstarief met 15% korting voor bezoekers. Hiernaast zal er ook Calvados gerijpt in oude rumvaten verkocht worden. Dit alles ten voordele van een goed doel waar 5 € per fles aan geschonken zal worden.

Praktische informatie:

  • 11 & 12 maart 2023 – Elke dag van 13u tot 18u
  • At Seventy-Eight – Wetstraat 78 – 1000 Brussel – Gebouwen van de vroegere Banque Brunner
  • Tickets: 19 € (voorverkoop via website) – 25 € (ter plaatse) – 49 € (toegang tot alle proeverijen) – €30 (Masterclass).
  • Parking: Indigo Brussels Thon (Trèvestraat, 120 – 1040 Brussel) & straten in de omgeving

Meer info op brusselsrhumfestival.be

CLI

Author CLI

More posts by CLI