Skip to main content

Marokko is het golfland bij uitstek, met prachtige schatten voor wie graag een balletje slaat. Kenners waarderen al lang de droomplekken in Marrakech, Agadir, Essaouira, Rabat of Tanger. Zorgvuldig gemanicuurde banen, een zonnig klimaat het hele jaar door, hotels van hoge kwaliteit: alles is aanwezig om birdies te jagen!

De Morocco Golf Cup werd in het leven geroepen om deze prachtige bestemming te (her)promoten bij de Belgische spelers. De eerste editie van de Cup vindt plaats tijdens het seizoen 2023 in verschillende clubs in ons land.

 
 

Deze nieuwe wedstrijd, gesponsord door Royal Air Maroc en het Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme, is voorbehouden aan senioren (50 jaar en ouder). Het zal dus logischerwijs worden gehouden tijdens de “Senior Days” met vijf rondes op de kalender: ​ Le Zoute (28 april), Waterloo (9 mei), La Tournette (11 juli), Sept Fontaines (5 september) en Naxhelet (12 september). De gekozen spelformule (teams van twee spelers met twee handicapcategorieën) sluit perfect aan bij de gezellige spirit van het toernooi. De Belgische finale is gepland op 9 oktober op Golf Château de la Tournette in Nijvel. Daarop komen de laureaten van de verschillende kwalificatierondes samen. En tien teams hebben het voorrecht om elkaar in december te ontmoeten voor de grote finale op twee van de meest gerenommeerde banen van Marrakech: de Rotana Palmeraie (par 72), ontworpen rond meren door de beroemde Amerikaanse architect Robert Trent Jones Sr, en de Al Maaden (par 73), een majestueus werk van Kyle Philips. Zesendertig zeer uitdagende holes met het Atlasgebergte als achtergrond: een mooiere green kan u zich niet wensen!

“Marokko heeft een lange golftraditie. In Marrakech is de Royal de oudste. In Rabat is de Royal Dar Es Salam, ontworpen door Robert Trent Jones, ook een referentie. Dit zijn historische routes waar koning Hassan II graag regelmatig zijn batterijen oplaadde. Vandaag, met een veertigtal cursussen verspreid over het hele land, is het aanbod veel gevarieerder. In Agadir en Marrakech zijn de afgelopen jaren veel spectaculaire “championship courses” gehouden. ​ En ze zijn vaak geïntegreerd in luxe resorts, wat ideaal is voor bezoekers,” zegt Rabia Talhimet, Benelux-directeur van het Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme.

Royal Air Maroc, een populaire luchtvaartmaatschappij voor Belgische golfers, is uiteraard de officiële partner van dit toernooi. Dankzij zijn uitgebreide catalogus van bestemmingen voldoet hij aan alle verwachtingen, in alle seizoenen. “Vanuit Brussel bieden we veel rechtstreekse vluchten naar Casablanca, Marrakech, Tanger, Rabat en Nador, en andere bestemmingen worden bediend via de Hub Casablanca, zoals Agadir, Fès, Ouarzazate, Errachidia…enz. Met de extra bonus van een gratis golftas. Dit is natuurlijk een echt voorrecht”, zegt Walid El Khassal, Benelux-directeur van Royal Air Maroc in België.

Meer info: ​ www.moroccogolfcup.com

Website van Royal Air Maroc : https://www.royalairmaroc.com

Website van het Nationaal Marokkaanse Bureau voor Toerisme : https://www.visitmorocco.com

KLI

Author KLI

More posts by KLI