Skip to main content

Over minder dan 3 weken is het Circus Brussels Padel Open, de Belgische etappe van het World Padel Tour Championship en beschouwd als het mooiste indoor padeltoernooi ter wereld, terug in Brussel.

In 2022 wonnen Alejandro Galan & Juan Lebron en Gemma Triay & Alejandra Salazar respectievelijk de mannen- en vrouweneditie van de Open, net als vele andere podia in de wereld.

Maar de wisseling van teams in het mannentoernooi heeft het dek herschikt tot een top 6 van een niveau dat nog nooit in het professionele circuit is gezien. Vooral omdat deze paren weten dat ze elk een extra prijzengeld van 25.000 euro kunnen winnen als ze 2 van de 3 jaar de Brussels Open winnen.

Na een 1e Master in Abu Dhabi en een Zuid-Amerikaanse tournee in Chili, Argentinië en Paraguay, maakte padel zijn terugkeer naar Europa met een Open 500 die bij de vrouwen werd gewonnen door Paula Josemaria en Ariana Sanchez, runners-up van het wereldkampioenschap van 2022, en door het gloednieuwe mannenpaar bestaande uit Mike Yanguas en Momo Gonzalez.

Hier is de lijst van de teams die we zullen bewonderen en ondersteunen tijdens de Circus Brussels Padel Open:

Vrouwen

Marta Ortega en Béa Gonzalez kondigden een paar dagen geleden tot ieders verrassing hun scheiding aan. Ze wonnen samen de Amsterdam Open 2022 en waren het derde vrouwelijke paar.

M. Ortega, arts en voormalig wereldkampioen van 2019, (#5) zal nu spelen met Sofia Auraujo, (#21) en B. Gonzalez (#5) zal spelen met Delfi Brea (#19).

Alix Collombon (#24) heeft een moeilijke start van het seizoen gehad na haar scheiding van Jessica Castillo (#20) eind 2022. Sterker nog, na slechts 5 toernooien scheidde ze van Carla Mesa (#23) om met een jonge 17-jarige speelster te spelen.

Aranzazu Osoro (#9) speelt nu met de ervaren Lucia Sainz (#8), Victoria Iglesias (#11) speelt nu met Patty Llaguno (#10). Virginia Riera (#7) speelt met Tamara Icardo (#16).

Heren

Bij de mannen is er veel veranderd aan het begin van het seizoen 2023. De fans verwachten Paquito Navarro weer op links te zien spelen, de nieuwe partner van Miguel Lamperti, de favoriete speler van de Belgen, of de jonge Coelo & Tapia en Stupa & Di Nenno die de wereldtoppers Galan & Lebron uitdagen. Na slechts 4 grote toernooien hebben veel paren al veranderingen doorgevoerd en hier is hoe de nieuwe duo’s eruit zien.

Galan & Lebron (#1) voeren nog steeds de ranglijst aan, ook al is hun start van het seizoen ontsierd door 2 forfaits en een controversiële finale op de Zuid-Amerikaanse tour, waardoor er ruimte is voor de 2 monsters van dit seizoen 2023, Tapia en Coello (#2) die net 4 World Padel Tour toernooien hebben gewonnen in 4 optredens dit jaar.

Het 3e mannenpaar heeft een gezamenlijke leeftijd van 81 jaar maar een verbluffend record: Sanyo Gutierrez & Bela (F. Belasteguin), 2 levende legendes van het Argentijnse padel.

Stupa en Di Nenno (#4) zijn weer samen na een scheiding van 10 jaar en laten de vonken overslaan.

Pablo Lima (#10) speelt nu voor de laatste keer in Brussel met Jorge Nieto (#17), Maxi Sanchez (#16 en voormalig wereldkampioen 2019) speelt met Lucas Campagnolo (#20), Momo Gonzalez (#13) heeft net afscheid genomen van Alex Ruiz (#14) om met Mike Yanguas (#19) te spelen.

En tenslotte zal de George Clooney van het padel, Miguel Lamperti (#24) spelen met de revelatie van de Argentijnse Open Valentino Libaak.

Na een test met Juan Tello (#12), zal Paquito ( #9) uiteindelijk spelen met Federico Chingotto (#11) en Tello zal spelen met Alex Ruiz.

Tenslotte zal Javier Garrido, voormalig wereldkampioen junioren en momenteel 18e van de wereld, spelen met John Sanz, voormalig teamgenoot van Miguel Lamperti.

Kortom, volgens Vincent Laureyssens, voorzitter van het Circus Brussels Padel Open: “Ik heb veel over de hele wereld gereisd om de beste toernooien ter wereld bij te wonen en ik heb zelden zo’n relevante herverdeling van spelers gezien die een spelniveau en spektakel brengt dat de grootste Masters of een Grand Slam-achtig tennistoernooi waardig is.

Tickets op www.brusselspadelopen.be

ELI

Author ELI

More posts by ELI