Skip to main content

Het programma is net vrijgegeven en de Belgische dag op vrijdag 18 augustus belooft explosief te worden met het duo M. Lamperti/M. Yanguas, die het om 21.45 uur opnemen tegen de nieuwe Belgische kampioenen Bram Coene en Joris De Weerdt. De heer Lamperti is de lieveling van het Belgische publiek en wordt beschouwd als de George Clooney onder de padelprofessionals, terwijl Mike Yanguas wereldkampioen junioren was en de huidige partner is van legende F. Beslasteguin, bekend als Bela.

Alej Arroyo, de grootste smash in het professionele circuit, speelt met Agustin Guttierez uit de wereld top 20 tegen Nick Braet, voormalig Belgisch kampioen in 2019, en Dominique Coene, voormalig ATP400 en lid van het Belgische nationale padelteam op vrijdag om 20.30 uur.
​​
​Paula Josemaria, de huidige nummer 1 van de wereld die samen met Ariana Sanchez de Circus Brussels Padel Open 2023 en alle toernooien van de World Padel Tour sinds januari 2023 won (behalve de finale van de Valldoid Master), speelt samen met de nummer 5 van de wereld Sofia Arraujo, de Portugese kampioene, tegen de Belgische runners-up Laura Bernard en Elyne Boyekens om 18.15 uur.

Een droomwedstrijd voor onze runners-up en de fans.

Wereldkampioene Paula Josemaria vertelde ons: “Ik ben erg blij om terug te komen naar België, en vooral naar Knokke, omdat ik zulke goede herinneringen heb aan mijn bezoek in augustus 2021, toen de eerste editie van dit gala zo’n groot succes was. Ik kan niet wachten om opnieuw van deze prachtige badstad te genieten. Het is geweldig om met de nummer 5 van de wereld te kunnen spelen voor een Belgisch publiek dat dol is op padel, terwijl je daarna geniet van fietstochten, golfwagentjes, stranden en beachclubs… Ik vind het geweldig en het doet me denken aan mijn beste momenten in Spanje of Portugal.”

Tot slot begint het vrijdaggala om 17.00 uur met de Franse kampioene Alix Collombon en haar partner Victoria Iglesias, momenteel nummer 9 op de wereldranglijst, die het opnemen tegen de Belgische padelspelers Annouck Meys en Dorien Cuypers, leden van het Belgische nationale team.
​​
​Op zaterdag 19 augustus zijn ’s ochtends vanaf 10 uur de kleine finales en vanaf 14.30 uur de finales met waarschijnlijk de beste spelers van de World Padel Tour die een uitzonderlijke padelshow zullen geven.

Vincent Laureyssens, de voorzitter van het Belfius Padelzomer Gala en Nicolas Lhoist, de CEO: “Het is een enorme uitdaging en een voorrecht om dit gala voor de 3e keer in Knokke te organiseren met spelers uit de top 20 van de wereld, want professionele spelers zijn moeilijk te bereiken omdat ze het druk hebben met spelen over de hele wereld. Dit bewijst dat ons Gala populair en uniek is dankzij dit uitzonderlijke kader op slechts 300m van het strand. Gastronomie, champagne, padel, show, plezier, wandelingen, strand, aperitieven, muziek, uitstapjes, nachtclubs… zullen allemaal weer op de agenda staan, vooral nu de zon weer aan de hemel staat.

Tot slot wordt dit evenement officieel ondersteund door de World Padel Tour, het grootste professionele tenniskampioenschap ter wereld.
​​
​Belfius Padel Zomergala in de Royal Tennis and Padel Club in Knokke Heist van vrijdag 18 op zaterdag 19 augustus.

Tickets zijn te koop op padelsummergala.be. Mis dit unieke en uitzonderlijke Gala niet.

ELI

Author ELI

More posts by ELI