Skip to main content

De wildcards voor de Lotto Brussels Premier Padel zijn bekend!

Padel Belgium heeft samen met de organisatoren V. Laureyssens en N. Lhoist, en in samenwerking met Padel Belgium, de selectie voor de wildcards afgerond. Met trots presenteren ze de wildcards voor de kwalificaties en de hoofdtabel van de Belgische etappe in het Premier Padel circuit. Dit evenement vindt plaats bij Tour&Taxis in Brussel, van 20 tot en met 28 april 2024.

De Lotto Brussels Premier Padel P2 by Belfius wordt voor het eerst georganiseerd in Gare Maritime bij Tour&Taxis Brussel van 20 tot 28/4/24 met het nieuwe pro circuit Premier Padel.

Premier Padel is het toonaangevende officiële professionele padelcircuit, opgericht door Qatar Sports Investments (QSI) in samenwerking met de Fédération Internationale de Padel (FIP) en de Professional Padel Association (PPA). Het circuit werd gelanceerd in 2022, met de steun van de Professional Padel Association (PPA). Meer dan 500 spelers van over de hele wereld namen in het eerste jaar deel aan Premier Padel toernooien en speelden op enkele van de meest iconische locaties in de geschiedenis van de sport, waaronder het Roland-Garros Stadion in Parijs. Meer dan 110 vooraanstaande vrouwelijke professionele spelers sloten zich in maart 2023 aan bij Premier Padel via de International Padel Players Association (IPPA). In augustus 2023 nam QSI de World Padel Tour (WPT) over om één wereldwijd professioneel padelcircuit te creëren – Premier Padel genaamd – dat wordt bestuurd door de FIP. Vanaf 2024 zal Premier Padel tot 26 toernooien per jaar organiseren terwijl het circuit de sport blijft ontwikkelen in nieuwe gebieden en in alle dimensies. Als wereldmerk geeft Premier Padel ook de dynamische essentie en opwindende geest van padel weer, nu de sport begint aan een opwindende nieuwe dageraad op wereldwijde schaal, aangedreven door het nieuwe circuit.

Lotto Brussels Premier Padel P2 by Belfius is de Belgische etappe die meetelt voor dit Wereldkampioenschap met de beste padel spelers mannen en vrouwen van de wereld.

We zijn trots om de beste Belgen te hebben die het op zullen nemen tegen de beste padelspelers en -speelsters ter wereld in de padelclub in de Gare Maritime van Tour&Taxis.

Zal Clément Geens weer in staat zijn om een eerste ronde van de hoofdtabel door te komen en Belgische padelgeschiedenis te schrijven, maar deze keer met Max Deloyer?

Wat denkt de Belgische kampioen van 2023, Joris De Weerdt, die onlangs een officiële Bullpadel-speler is geworden, net als een tiental andere spelers en speelsters uit de top 10 van de wereld?

Joris De Weerdt, Belgisch kampioen 2023“We zijn enorm blij en gemotiveerd dat we de kans krijgen om te spelen in de finale van dit ongelooflijke toernooi tegen de beste spelers ter wereld in het prachtige Gare Maritime. Vorig jaar waren we er als toeschouwers en dit jaar zullen we er zijn als spelers, dus de droom wordt werkelijkheid! Ik ben erg trots en zeer gelukkig dat ik net heb getekend bij het nummer 1 merk ter wereld, Bullpadel, en ik heb mijn geluk gevonden met mijn nieuwe racket.”

Wat vinden de twee spelers van het officiële team van onze automotive partner Cupra, H. Wyckaert en M. Deloyer?

H. Wyckaert, Belgisch nummer 1: “Ik ben super blij om weer deze wildcard te hebben en om weer samen te spelen met A-S Mestdach. Het is een geweldige ervaring om te spelen op deze prachtige locatie, de Gare Maritime op Tour&Taxis. We zullen er alles aan doen om een geweldige prestatie neer te zetten en danken de organisatie voor deze unieke kans.”

M. Deloyer, Belgisch nummer 2: “Mijn doel in 2024 is om de eindtabel van alle etappes op het Premier Padel pro circuit te bereiken. Hier in Brussel vertegenwoordigt onze wildcard onze prestaties en onze ranking in 2023, waar we erg trots op zijn. Ik ben super blij om voor mijn publiek en zoveel mensen te spelen, aangezien het een groot padel feest zal zijn in België.”

Voor V. Laureyssens, Uitvoerend Voorzitter van de Lotto Brussels Premier Padel: “Vorig jaar braken we een wereldrecord voor een woensdag tijdens de Belgian Day Woensdag met onze Belgische wildcards. We hopen dat wereldrecord dit jaar te overtreffen met meer dan 8.000 bezoekers op die dag. Kom op België, hoe meer supporters er zijn en hoe beter de sfeer, hoe groter de kans dat we nog een record halen en padelgeschiedenis schrijven in België.”

ELI

Author ELI

More posts by ELI