Skip to main content

3 verrassende trends in vloeren

Ook vloeren gaan mee met hun tijd en zijn onderhevig aan trends. Bij FloorHouse houden ze nauwlettend de vinger aan de pols, zodat ze snel kunnen inspelen op de wensen en noden van de hedendaagse consument. Sinds de oprichting in 2008 is het bedrijf dan ook uitgegroeid tot dé vloerenspecialist van België met het grootste aanbod vloeren, van parket over laminaat en kurk tot click-vinyl. FloorHouse-oprichter Raf Bahbout overloopt voor ons dé trends voor 2024.

Bij FloorHouse merken ze dat klanten steeds meer eisen van hun nieuwe vloer. Dit zorgt ervoor dat de technologische innovaties in vloeren nog nooit zo sterk zijn geweest als de laatste 5 jaar. ​
​​
​Dit voorjaar lanceert FloorHouse een nieuw, revolutionair gamma eco-vloeren dat volledig beantwoordt aan de moderne consumentenwensen. “Ons nieuwe gamma eco-vloeren is een pvc-vrij alternatief voor kunststof designvloeren”, legt Raf Bahbout uit. “De revolutionaire basisplaat is gemaakt van talcusan, dat vooral bestaat uit mineralen, krijt en polypropyleen, een recycleerbare kunststof die geen schadelijke stoffen uitstoot.” ​
​​
​De superieure vloeren hebben een MultiSense-toplaag die beschermt tegen krassen, water en zonlicht. Ze zijn bovendien antiallergisch, makkelijk te reinigen, hygiënisch, antibacterieel, speekselbestendig en veilig voor kinderen. Het zachte materiaal voelt ook warm en comfortabel aan. “Onze partner gebruikt een geavanceerde digitale oppervlakte-technologie, waardoor de vloeren een zachte, natuurlijke uitstraling hebben en nauwelijks te onderscheiden zijn van planken of tegels”, klinkt het enthousiast.

Greenwood Avatara, verkrijgbaar vanaf € 55,95 / m2

De consument van vandaag kiest steeds vaker voor extra grote vloeren. “We zien een duidelijke verschuiving naar bredere en langere vloerdelen, zowel in planken als in tegels”, zegt Raf Bahbout. Een deel van de verklaring kan liggen bij het feit dat de gemiddelde Belg nu kleiner woont dan pakweg 20 jaar geleden. “We raden klanten die kleiner wonen vaak XXL-vloeren aan omdat die je ruimte optisch vergroten. Ook als je een strakke, moderne toets aan je interieur wil geven, is een lang of breed ogende vloer een perfecte keuze.”

PrimoFloor Grand oak, verkrijgbaar vanaf € 11,95 / m2

“5 jaar geleden domineerden de grijze en lichte tinten. Vandaag zien we een groeiende vraag naar vloeren in beige en warme bruintinten. Die zorgen voor een gezellige sfeer in huis”, aldus Raf Bahbout.

Vloeren moeten niet alleen een warme kleur hebben, maar ook warm aanvoelen. “Mensen willen vooral dat hun vloer comfortabel en warm aanvoelt. We merken dat kille tegels weer plaatsmaken voor warme, authentieke vloeren, zoals hout en kurk. Ook onze alternatieve tegels in rigid, laminaat en click-vinyl doen het goed. Die zien eruit als natuursteen of keramiek, maar zijn warm voor de voeten.”

PrimoFloor Advanced Plus, verkrijgbaar vanaf € 9,95 / m2

ELI

Author ELI

More posts by ELI