Skip to main content

Jeukende ogen, verstopte neus, ademhalingsmoeilijkheden? Ergozin, de nieuwe basisbehandeling voor seizoensallergieën en ontstekingen aan de luchtwegen, biedt effectieve, langdurige verlichting zonder de bijwerkingen die vaak gepaard gaan met antihistaminica en corticosteroïden.

Hooikoorts, allergie voor berken, katten of huisstofmijt – de lijst van seizoens- of chronische allergieën is lang en divers, ook al is de oorzaak dezelfde: inademing van het allergeen. Wie eraan lijdt, weet hoe erg rhinitis of ontsteking van de luchtwegen zijn dagelijks leven kan beïnvloeden.

Effectief tegen allergische rhinitis en seizoensallergieën

Het geheime wapen van Ergozin? Een orale basisbehandeling, ’s ochtends en ’s avonds in te nemen. Boswelliazuur, een anti-allergische en ontstekingsremmende stof die klassieke allergische rhinitisaanvallen kalmeert, zoals die veroorzaakt worden door berken- of hooikoorts. Ergozin is ook effectief tegen luchtwegontstekingen zoals astma.

Minder afhankelijkheid van medicatie

Studies tonen aan dat het gebruik van Ergozin de afhankelijkheid van antihistaminica en corticosteroïden aanzienlijk vermindert en patiënten een milder, minder vervelend alternatief biedt. Soms is een basisbehandeling alles wat nodig is om patiënten van hun allergieën af te helpen, wat een extra voordeel biedt door de gevoeligheid voor allergenen te verminderen.

Geen vervelende bijwerkingen

In tegenstelling tot antihistaminica en corticosteroïden, die bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals slaperigheid en gebrek aan concentratie, is Ergozin een milde behandeling zonder bijwerkingen. Dit is des te waardevoller voor studenten tijdens examenperiodes wanneer het allergieseizoen in volle gang is. Ook mensen die de hele dag achter het stuur zitten of achter gevaarlijke machines werken, hebben minder kans op ongelukken door slaperigheid.

In de praktijk

Ergozin is een basisbehandeling die enkele weken voor de piek van seizoensallergieën of het hele jaar door moet worden opgestart, afhankelijk van de oorsprong van de ademhalingsallergie. Ze vervangt geen antihistaminica en corticosteroïden, maar kan worden gebruikt om het gebruik ervan te beperken of de dosering te verlagen in het geval van een aanval. Ze kan ’s ochtends en ’s avonds worden ingenomen, nuchter of bij de maaltijd.

ELI

Author ELI

More posts by ELI