Skip to main content

De Lotto Brussels Premier Padel by Belfius van het Premier Padel wereldcircuit vindt plaats van 20 tot 28 april 2024 in het Gare Maritime – Tour&Taxis in Brussel

Met veel emotie en plezier kondigen we de datum van de Lotto Brussels Premier Padel 2024 aan. We zijn erg trots dat we als een van de weinige organisatoren van 2023 de datum, de stad Brussel en de organisatie van ons toernooi kunnen behouden: van 20 tot 28 april 2024. Om dit toernooi te kunnen blijven organiseren, hebben we onze exclusieve overeenkomst met de uitzonderlijke Gare Maritime op de Tour&Taxis site van de Nextensa-groep versterkt en uitgebreid.

Premier Padel is het toonaangevende officiële professionele padelcircuit, opgericht door Qatar Sports Investments (QSI) in samenwerking met de Fédération Internationale de Padel (FIP) en de Professional Padel Association (PPA). Het circuit werd gelanceerd in 2022, met de steun van de Professional Padel Association (PPA). Meer dan 500 spelers van over de hele wereld namen in het eerste jaar deel aan Premier Padel toernooien en speelden op enkele van de meest iconische locaties in de geschiedenis van de sport, waaronder het Roland-Garros Stadion in Parijs. Meer dan 110 vooraanstaande vrouwelijke professionele spelers sloten zich in maart 2023 aan bij Premier Padel via de International Padel Players Association (IPPA). In augustus 2023 nam QSI de World Padel Tour (WPT) over om één wereldwijd professioneel padelcircuit te creëren – Premier Padel genaamd – dat wordt bestuurd door de IPF. In 2024 zal Premier Padel 25 toernooien per jaar organiseren terwijl het circuit de sport blijft ontwikkelen in nieuwe gebieden en in alle dimensies. Als wereldmerk geeft Premier Padel ook de dynamische essentie en opwindende geest van padel weer, nu de sport begint aan een opwindende nieuwe dageraad op wereldwijde schaal, aangedreven door het nieuwe circuit.

V. Laureyssens, Executive President: “Dit is een van de gelukkigste dagen van mijn leven, met de erkenning van onze toewijding en intens werk sinds 2018 door Premier Padel en hun vertrouwen in ons om ons toernooi, uniek in de wereld, te organiseren in de Gare Maritime op de Tour&Taxis site. We zijn trots dat een klein land als België opnieuw beschouwd wordt als de wereldreferentie onder 24 geselecteerde landen en om Brussel eind april te laten schitteren als de wereldhoofdstad van padel. We hadden geanticipeerd op een ATP-systeem met Major-, P1- en P2-toernooicategorieën door een extra prijzengeld van €25.000 toe te voegen met ons bronzen racket, door de beste spelers van de wereld onder te brengen in het beste hotel van België: het 5*sup Hotel Amigo en door nog beter voor de ’s werelds topspelers te zorgen. Tot slot gaan we Belgen, nieuwsgierigen, sportliefhebbers en padelfans blijven inspireren, maar ook toekomstige kampioenen, door het grootste indoor sportevenement van België te organiseren, met als doel 55.000 bezoekers in 2024 en 75.000 in 2026.

N. Lhoist, CEO: “Ik sluit me aan bij al onze teams om deze aankondiging te vieren en we zullen blijven excelleren in gastvrijheid. We zijn verheugd om vanaf 2024 op de Nationale Loterij te kunnen rekenen als naamsponsor en Belfius bevestigt zijn vertrouwen en zijn strategische investering in padel op het hoogste niveau als 2e naamsponsor. We beschikken dus over 2 van de grootste kwaliteitssupporters op de Belgische sportmarkt, die ons de verdiende erkenning geven voor het kolossale werk dat is verricht.”

G. Kooken, CEO van Padel Tennis Vlaanderen: “Ik ben enorm verheugd dat Brussel een plaats heeft weten te bemachtigen in dit indrukwekkende rijtje van toptornooien. Padel is op heel korte tijd één van de grootste sporten in ons land geworden. Dit evenement is weer een grote stap vooruit om de padelsport nog verder te doen groeien. Bovendien geeft dit onze topspelers de unieke kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau. Daarom werken we hier als federatie heel graag aan mee.”

ELI

Author ELI

More posts by ELI