Skip to main content

Hoogste skioord in Europa verrast wintersportliefhebbers nog tot 8 mei

Na de winter… volgt de lente, al merk je daar nauwelijks iets van in Val Thorens. In dit hoogste wintersportgebied in Europa, op 2.300 meter boven zeeniveau, kan je nog tot 8 mei sport & fun beleven. Val Thorens biedt dan ook een breed programma met onder meer een electrofestival, jazzconcerts, dj-sets en tal van leuke evenementen om het wintersportseizoen in stijl af te sluiten.

FestiVal’Tho

Voor de 14e keer organiseert Val Thorens ‘FestiVal’Tho’. Op 21, 22 en 23 maart worden de Chalets du Thorens en de 360° Bar opnieuw dé plek voor alle skiërs die houden van muziek en een feestje. Dit festival mixt verschillende muziekgenres en laat je sfeervol genieten in een uniek natuurdecor.

3 Vallées Enduro

Op 2 april worden alle pistes van Les 3 Vallées – die samen het grootste skigebied ter wereld vormen – aan elkaar gekoppeld voor een skiwedstrijd mét tal van specials. Je kan vanuit elk skistation in Les 3 Vallées vertrekken: Courchevel, Meribel, Les Menuires, Orelle en Val Thorens. Teams bestaan uit minimaal 3 personen en worden onderverdeeld in de categorieën pro, familie of amateur. Er zijn prijzen voor iedereen, maar uiteraard verdienen de snelste skiërs een podiumplaats. De perfecte activiteit om samen met familie of vrienden sport en plezier te combineren.

Jazz à Val Thorens

Het jaarlijkse festival ‘Jazz à Val Thorens’ is terug en brengt muziek op hoogte. De 4e editie vindt plaats van dinsdag 18 tot donderdag 20 april 2023. Het festival belooft intenser dan ooit te worden met evenementen van ’s middags tot ’s avonds laat. Van aperitieven op het terras over originele concerten in skiliften tot dj-sets in iglo’s en een openingsavond in Moutiers.

Avondski

De sneeuw is nog steeds van goede kwaliteit, dus waarom niet avondlijk skiën met ‘Péclet by night’? Elke vrijdag kunnen skiërs en snowboarders in Val Thorens hun skisessie verlengen via de langer geopende bergkabelbaan Funitel de Péclet.

La Grande Dernière

Van 6 tot 8 mei 2023 kunnen skifans nog een laatste keer samenkomen voor een sportief en feestelijk weekend. ‘La Grande Dernière’ biedt niet alleen een skiwedstrijd maar ook dj-sets en entertainment voor iedereen… Zo tekent Val Thorens, dat als hoogste skigebied als laatste zijn pistes sluit, voor een mooie afsluiter van het skiseizoen.

ELI

Author ELI

More posts by ELI