Skip to main content

De nieuwe culinaire gids Gault&Millau “A Taste of Knokke-Heist 2023-2024” werd op dinsdag 3 oktober 2023 officieel voorgesteld. Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie. Knokke-Heist is een gemeente die als geen ander openstaat voor nieuwe ideeën en concepten, waardoor ze steeds kunnen inspelen op de hoge en nieuwe verwachtingen van het publiek. Tegelijkertijd omarmt Knokke-Heist met zijn unieke ligging in de Zwinstreek en prachtig hinterland ambachtelijk geïnspireerde adressen waar het heerlijk en nostalgisch toeven is. Proeven van het leven nemen ze letterlijk in Knokke-Heist en deze unieke gids zet dat eens te meer in de verf.

Tweede editie in drie landstalen!

Net zoals twee jaar geleden werd door samenwerking tussen het gemeentebestuur van Knokke-Heist en Gault&Millau een culinaire gids samengesteld. De nieuwe editie is groter dan voorheen en omvat een groot aantal extra illustraties om nog beter de sfeer van deze bruisende kustgemeente te schetsen. Nieuw dit jaar is de uitgave in drie talen. Door naast Nederlands en Frans ook Duitstalige teksten te voorzien wordt ingespeeld op een steeds belangrijker wordende toeristische markt. Andere nieuwigheid is de vernieuwde website “ atasteofknokkeheist.be “ waar ook een zoekfunctie met online beschikbaarheden voor restaurants werd geprogrammeerd. De gids wordt gedrukt op maar liefst 30.000 exemplaren en telt 148 pagina’s. Alle geselecteerde adressen ontvangen een sticker als (h)erkenningsteken zodat de consument gemakkelijk kan zien welke zaken geselecteerd werden voor deze gids.

A taste of Knokke-Heist

De inspecteurs van Gault&Millau gingen de afgelopen maanden uitgebreid op pad in Knokke-Heist op zoek naar de lekkerste adressen uit de regio. Volledig onafhankelijk selecteerden ze meer dan 150 referenties verdeeld over 3 verschillende categorieën met meer dan 30 nieuwe referenties:

  • Een gastronomische selectie met Gault&Millau score en toekenning van de koksmutsen.
  • Een Knokke-Heist “Special Selection” met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken.
  • Een selectie ambachten en winkels zoals bakkers, beenhouwers, traiteurs, vishandelaars, ijssalons en wijnwinkels.

Er komen in de gids ook enkele extra thema’s aan bod zoals interviews met hospitality professionals, de markten, een redactioneel stuk over de gastronomische identiteit van de zwinregio, de keuken van AZ Zeno en de beachbars.

Gastronomische selectie met nieuwe referenties en stijgers

In Knokke-Heist vind je toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. We zetten de topscores binnen de nieuwe culinaire gids even op een rijtje. De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20), Sel Gris (17/20), Cuines,33 (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20).

De inspecteurs ontdekten verder heel wat nieuwe culinaire referenties tijdens hun ontdekkingstocht in Knokke-Heist voor de gastronomische Gault&Millau selectie: Bablut, Dely’s, Dunas, Le P’tit Bedon, La Rigue en La Sirène.

In de gids kan je tevens enkele stijgers spotten. Een aantal restaurants werden door de recensenten beloond met een hogere score zoals Cédric en Cwart.

Knokke-Heist “Special Selection” met bijkomende leuke adressen

In het hoofdstuk Knokke-Heist “Special Selection” ontdek je 53 bijkomende leuke adressen om lekker te eten en te drinken. Van ontbijtzaken, lunchadressen, themarestaurants, populaire hotspots by Gault&Millau, bistro’s, brasseries en koffiebars tot cocktailbars en enkele cafés.

Ambachtslieden en delicatessezaken vol culinaire passie

Gault&Millau selecteerde maar liefst 58 “artisans” en heerlijke winkels die vol passie voor hun product streven naar de allerbeste kwaliteit. Deze selectie bevat onder meer bakkers en patissiers, chocolatiers, traiteurzaken, groenten- en fruitwinkels, ijssalons, beenhouwerijen, vishandelaren, kaaswinkels en wijnwinkels.

Nieuwe website: www.atasteofknokkeheist.be

Alle referenties uit de Knokke-Heist gids worden ook verzameld op de nieuwe website www.atasteofknokkeheist.be. Dankzij de handige zoekfunctie, foto’s, kaarten, de link met het Resengo boekingssysteem en de duidelijke routebegeleiding vind je onmiddellijk wat je zoekt. De site is volledig gratis te raadplegen en is voor iedereen toegankelijk. De zoekfunctie kreeg ook een zeer handige beschikbaarheidsmodule om online beschikbaarheden bij de restaurants te zoeken.

Elke tweedeverblijver van Knokke-Heist ontvangt de gids gratis in de bus. De gids zal ook gratis verkrijgbaar zijn bij Toerisme Knokke-Heist voor alle inwoners. Je kunt ook een exemplaar aankopen in de lokale boekhandel voor € 19,95. Iedereen zal dus begin oktober de gids met nieuwe favoriete adressen en lekkerste zonden, zowel in geprinte versie als digitaal, kunnen doorbladeren. ​

ELI

Author ELI

More posts by ELI