Skip to main content

Parterra’s “Ultimate All-Terrain” collectie: waar

Zwitserse kwaliteit samenkomt met grenzeloos

avontuur.

Parterra, een nieuw luxe horlogemerk dat staat voor avontuur en Zwitserse kwaliteit, licht via een exclusieve campagne op het Amerikaans crowdfunding platform Kickstarter een tipje van de sluier op van zijn eerste collectie. Het is een nieuwe stap in het project van de jonge ondernemers Nickolas De Beule en Lander Van der Auwera om tegen eind 2023 deze ‘ultimate all-terrain’ Zwitserse uurwerken op de markt te brengen.

De twee jong afgestudeerde ondernemers, Nickolas De Beule en Lander Van der Auwera, hadden een enorme passie voor kwaliteitsuurwerken en droomden er altijd van zelf één te ontwikkelen. Drie jaar geleden besloten ze om van die droom werkelijkheid te maken en zelf een uurwerk te ontwikkelen. Na uitgebreid onderzoek en een nauwe samenwerking met verschillende vakexperts, bouwden ze meer dan 50 prototypes om hun concept te verfijnen. Nu staat de verkoop van hun eerste collectie voor de deur.

De naam Parterra vloeit voort uit de combinatie van ‘Par,’ wat zijn oorsprong heeft in het oude Frans-Latijnse woord voor ‘door,’ en ‘Terra,’ wat ‘aarde’ betekent in het Latijn. “We wilden een hoogwaardig horloge creëren dat moeiteloos door elk terrein navigeert,” beklemtoont Lander Van der Auwera.

De Ultimate All-Terrain collectie zal bestaan uit vier modellen: Lengai Black, Palawan Blue, Bwindi Green en Hoggar Brown. Ieder model krijgt een individueel nummer en wordt in een beperkte oplage van 250 stuks geproduceerd. “Elk model is geïnspireerd door een unieke avontuurlijke bestemming.” benadrukt medeoprichter Nickolas De Beule. “Ons doel is om horloges te vervaardigen die generaties lang meegaan en bestand zijn tegen extreme omstandigheden.”

De Ultimate All-Terrain collectie maakt gebruik van materialen van de allerhoogste kwaliteit, zoals schokbestendig titanium grade 5 en water- en chemicaliënbestendig FKM rubber. Het binnenwerk van de horloges wordt aangedreven door een mechanisch Zwitsers S24-SK8 mechanisme dat gebaseerd is op de enorm betrouwbare ETA 2824-2. Hierdoor meet het horloge de tijd ontzettend nauwkeurig. De Swiss super-luminova BGW9 coating op de wijzerplaat optimaliseert ten slotte de leesbaarheid, zelfs tijdens de meest extreme avonturen in de duisternis.

In aanloop van de lancering van de Kickstarter-campagne, biedt Parterra een unieke kans aan early adopters om hun uurwerk te reserveren met exclusieve voordelen via Parterra’s website. Deze extra’s omvatten onder andere een speciale travel case om het horloge te beschermen, een extra leren band naast het standaard FKM-rubberen bandje, een verlengde garantie voor de gemoedsrust, de optie om een persoonlijke gravure op de achterkant van het horloge te laten aanbrengen, en de mogelijkheid om een limited edition nummer uit de serie van 250 te kiezen.

Op 7 november gaat de officiële Kickstarter-campagne van start, en is de collectie beschikbaar. Mensen die er snel bij zijn, worden beloond met speciale prijzen. “We willen pioniers de kans bieden om deel uit te maken van ons avontuur, maar ook hoogwaardige uurwerken terug te geven die generaties lang meegaan.” benadrukt Lander Van der Auwera.

Ga voor meer informatie over Parterra en de Ultimate All-Terrain collectie naar de website https://parterra.watch/

ELI

Author ELI

More posts by ELI