Skip to main content

Cytoderm Sebo verklaart openlijk de oorlog aan puistjes, of deze nu hormonaal of genetisch van oorsprong zijn, en dit alles zonder bijwerkingen dankzij boswelliazuur, een “corticoïde-achtige” molecule.

Lang werd gedacht dat acne het gevolg was van een vette huid of een kwaaltje in de puberteit. Acne wordt veroorzaakt door een overproductie van talg die de haarzakjes verstopt, wat leidt tot ontstekingen en zelfs een kleine, lelijke infectie. Hoewel acne op zich geen ziekte is, kan het leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen en worden mensen in zichzelf gekeerd, vooral bij tieners die zich ”slecht in hun vel voelen”. Daarom verdient het onze aandacht. ​

Acné repair therapy

Dankzij de hoofdmolecule van Cytoderm, boswelliazuur (geëxtraheerd uit de hars van de Boswellia serrata plant) en het extract van roosgeranium (Egyptische geranium), heeft Cytoderm Sebo een drievoudige werking tegen acne om puistjes te behandelen en te voorkomen dat ze opnieuw verschijnen. In tegenstelling tot andere conventionele acnebehandelingen die een uitdrogend of lichtgevoelig effect hebben, heeft Cytorderm Sebo geen rebound-effect en is het risicovrij. Naast de “corticoïde-achtige” ontstekingsremmende eigenschappen, die geen bijwerkingen of contra-indicaties hebben, hebben onderzoeken aangetoond dat boswelliazuur de talgproductie met 30% vermindert. Een vette huid waardeert het ook vanwege het matterende effect. De antibacteriële werking van Rose Geranium elimineert bestaande infecties. In slechts één week zijn de resultaten indrukwekkend, omdat we op alle vlakken inzetten.

In de praktijk

Cytoderm Sebo is een emulsie met melkachtige textuur die wordt gebruikt als basisbehandeling om puistjes te laten verdwijnen en te voorkomen dat ze opnieuw verschijnen. Zeer gemakkelijk aan te brengen, de melk-emulsie textuur trekt snel in en laat een aangename, frisse geur achter. Ze wordt één keer per dag op het hele gezicht aangebracht, bij voorkeur ’s avonds, als laatste stap in de huidverzorgingsroutine, en twee of drie keer per dag op lokale puistjes om ze sneller te laten verdwijnen.

Cytoderm Sebo, flacon met doseerpomp van 50 ml (€25). In apotheken, drogisterijen en online apotheken. Lees meer op cytoderm.fr.

ELI

Author ELI

More posts by ELI