Skip to main content

De Lotto Brussels Premier Padel by Belfius 2024 gaat door van dinsdag 23 april tot en met zondag 28 april in het Gare Maritime van Tour & Taxis. RTL Sports is trots om dit jaar opnieuw samen te werken met Premier Padel World Championship, het grootste indoor sportevenement van België voor deze etappe in het wereldkampioenschap.

Deze derde editie belooft historisch te worden, waarbij de grootste sterren ter wereld de revue passeren. Op de tribune hebben de toeschouwers een andere blik gekregen op het spel. De afgelopen jaren is padel steeds populairder geworden en steeds meer mensen wagen zich aan deze sport. Vanaf de lockdown explodeerden de cijfers en haalde het al snel zijn grote broertje, tennis, al gauw in. De clubs hebben alles op alles gezet om genoeg velden te bouwen om aan de vraag te voldoen. De bezettingsgraad van de courts toont aan dat de Belgen padel in hun hart dragen.

Vincent Laureyssens, Executive President van de Lotto Brussels Premier Padel by Belfius: “We zijn verheugd om onze samenwerking met RTL te verlengen met een mooie primeur in de geschiedenis van het Belgische padel: de live-uitzending op het nationale RTL-clubkanaal van onze finales op zondag 28 april in het Gare Maritime in Tour & Taxis. RTL gelooft in en investeert in padel door heel veel visibiliteit te geven aan de Belgische etappe van het Premier Padel World Championship, dat wordt beschouwd als het mooiste indoortoernooi ter wereld. Ons doel is om het Belgische publiek te laten dromen van de sporttrend waar iedereen het over heeft en die van alle sporten ter wereld het snelste groeit. “

De matchen van woensdag tot en met vrijdag – van 17.00 tot 23.00 uur – worden uitgezonden op RTL play, net als de twee halve finales op zaterdag, de eerste om 10.00 uur en de tweede om 17.00 uur. De finales (mannen en vrouwen) worden zondag vanaf 14.00 uur uitgezonden op RTL play en RTL club. Deze live uitzending van padel op een nationale zender als RTL Club is historisch en zal de explosieve groei van padel in België verder stimuleren. Zo hoeft u niets te missen van de hoogtepunten van deze editie van 2024, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken door honderdduizenden televisiekijkers, 55.000 bezoekers, 3.000 VIP’s en meer dan 20 ministers.

De Lotto Brussels Premier Padel by Belfius is een RTL sportevenement dat van 24 tot 28 april live te zien is op RTL club en RTL play!

ELI

Author ELI

More posts by ELI