Skip to main content

Zou je graag willen werken vanuit een van de mooiste landen ter wereld? 

Met zijn bruisende steden en prachtige kusten, is Türkiye, een van ’s werelds populairste toeristische bestemmingen, nu ook op weg om een paradijs te worden voor digital nomads.

Om een visum voor Türkiye te verkrijgen, kunnen digital nomads gemakkelijk hun aanvraagproces starten via het Digital Nomad Pre-Application-platform Digital Nomad GoTürkiye. Na het voltooien van de vereisten op dit platform, dat slechts de eerste stap van het proces is, ontvangen digital nomads een “Digital Nomad Identificatiecertificaat”. Met het certificaat dat ze ontvangen van het platform, moeten digital nomads hun proces voortzetten bij de Turkse consulaten en/of visumcentra.

Wie kan een digital nomad worden in Türkiye? Inwoners van Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Luxemburg, Ierland, Denemarken, Griekenland, Kroatië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Finland, Zweden, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slovenië, Slowakije, Estland, Letland, Litouwen, Malta, Bulgarije, Roemenië, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, Canada, de Russische Federatie, Oekraïne en Wit-Rusland, tussen 21 en 55 jaar oud, kunnen een Digital Nomad Visum aanvragen in Türkiye.

Om een Digital Nomad Identificatiecertificaat te verkrijgen, moet men de volgende documenten uploaden na inschrijving op het platform:

 • Reisdocument/paspoort dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Türkiye
 • Diploma hoger onderwijs of een vervangend document
 • Document waaruit blijkt dat de aanvrager als digital nomad werkt:
  • a) Contract indien werkzaam voor een bedrijf (behalve bedrijven in Türkiye)
   of
  • b) arbeidsovereenkomst tussen de aanvrager en het bedrijf indien zelfstandig (behalve bedrijven in Türkiye)
 • Biometrische foto
 • Document waaruit blijkt dat de aanvrager een maandelijks inkomen heeft van 3.000 USD of een jaarlijks inkomen van 36.000 USD

Türkiye biedt digital nomads alles wat ze nodig hebben en meer
Türkiye is met zijn sterke technologische infrastructuur, gemakkelijk bereikbare locatie en zeer geavanceerde digitale bank- en betaalsystemen de afgelopen jaren al een populaire bestemming geworden voor digital nomads. Met een Digitaal Nomads Visum kunnen bezoekers hun verblijf in Türkiye verlengen en genieten van de unieke schoonheid van het land terwijl ze gebruik maken van snelle internetverbindingen en mobiele connectiviteit in de belangrijkste steden.

Energieke metropool: İstanbul
İstanbul, het ontmoetingspunt van verschillende culturen, is niet alleen een historische locatie waar duizenden jaren beschaving samenkomen, maar ook een zakencentrum met grote bedrijven en kleine start-ups. Deze levendige stad, die gemakkelijk bereikbaar is met rechtstreekse vluchten vanuit bijna overal ter wereld, voldoet aan de behoeften van allerlei professionals en bezoekers met zijn transportinfrastructuur, diverse accommodatiemogelijkheden van huurappartementen tot hostels en hotels, mild klimaat en moderne werkruimtes.

İstanbul is een stad waar men kan genieten van het spectaculaire uitzicht terwijl men op afstand werkt in cafés en parken die gratis draadloze internetverbinding (Wi-Fi) bieden of in co-workingkantoren in verschillende delen van de stad. Met zijn veelzijdige levendigheid, historische gebouwen die wachten om ontdekt te worden, multiculturele geschiedenis, het hele jaar door actieve cultuur- en kunstscene, en zijn heerlijke keuken die iedereen fascineert, kunnen externe werknemers genieten van de sociale omgeving en andere onderscheidende kenmerken van İstanbul.

Unieke mix van geschiedenis en moderniteit: İzmir
İzmir, dat een van de aanbevelingen is van Lonely Planet om naartoe te reizen in 2024, is een ruime en comfortabele stad die reageert op de behoeften van digital nomads. Een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, zijn uitstekende ligging aan zee, zijn Egeïsche keuken en zijn textuur die geschiedenis en hedendaagse cultuur combineert, behoren tot de onderscheidende troeven van de stad. Veel van de populaire badplaatsen van de stad zijn ook comfortabel voor digital nomads met hun moderne infrastructuur. Het maakt niet uit waar je verblijft, je kunt blijven werken in een café en genieten van het diepblauwe water van de Egeïsche Zee wanneer je een pauze nodig hebt.

Een werkomgeving verweven met natuur en de zee: Muğla
Muğla, gelegen op het kruispunt van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, is een perfecte optie voor digital nomads. Dankzij zijn bekende steden zoals Dalaman, Bodrum en Fethiye, die je het gevoel geven dat je in de hemel bent, biedt Muğla bezoekers een werkruimte die net zo voelt als vakantie.

Terwijl Muğla bezoekers een rustige werkomgeving biedt met zijn natuurlijke schoonheid en robuuste infrastructuur, maakt het ook vrije tijd nog aangenamer met activiteiten variërend van het verkennen van oude steden tot boottochten en de heerlijke Egeïsche keuken. Voor degenen die dromen van een hemelse werkruimte, is Muğla een dromerige plek met zijn met Blauwe Vlag bekroonde gouden stranden en kustlijn omringd door kristalheldere wateren, rustige baaien en verblindende uitzichten.

Eindeloze ervaringen onder de mediterrane zon: Antalya
Antalya, het hart van de Turkse Rivièra, is nog een favoriet voor digital nomads, met zijn klimaat dat 300 dagen zon per jaar biedt. Omringd door lange stranden, oude steden, musea die de glorieuze geschiedenis van de stad weerspiegelen en mediterrane lekkernijen, is deze stad een unieke bestemming waar bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten tijdens het werken en tijdens het nemen van een pauze. In Antalya, waar je luxe accommodatiealternatieven kunt ervaren die zijn uitgerust met allerlei faciliteiten, kunnen bezoekers oude steden zoals Patara, Aspendos, Perge, Phaselis en Olympos, Lycia en St. Paul verkennen terwijl ze genieten van de Blauwe Vlag-stranden.

Türkiye zal van je werkruimte een paradijs maken!

Voor meer inspiratie, neem een kijkje op www.goturkiye.com of de Go Türkiye Facebook pagina

Glenaki

Author Glenaki

More posts by Glenaki