Skip to main content

In het hartje van het uitgestrekte duurzame Indrani Lodge complex werd een paar jaar geleden het Elements restaurant geopend. Indertijd roerde Sébath Capella, een jong wonderkind van de ‘Bon-Bon’ school, er in de potten. Dankzij een echt duurzame aanpak en een rijk gevarieerde fruit- en groentetuin wist het menu al snel nieuwsgierigen, fijnproevers en levensgenieters aan te spreken. Een andere oud-student van Christophe Hardiquest heeft er nu zijn signatuur van gemaakt: Jérémy Wiame.

Op het dorpsplein ziet de kerk er weinig indrukwekkend uit tussen de twee imposante historische boerderijen, nu prachtig gerenoveerd, die ernaast en ertegenover staan. Het moet gezegd worden dat er tijd noch moeite is gespaard om deze twee prachtige Brabantse gebouwen, die getuigen van een rijk landelijk en agrarisch verleden, te restaureren. Met behoud van de ziel van de plek is aan elk detail gedacht om ervoor te zorgen dat de filosofie die de eigenaar na aan het hart ligt, maximale duurzaamheid en sereniteit uitstraalt. De honderden yogaliefhebbers die elke week naar een deel van het gebouw en het binnenzwembad komen, zijn hiervan het beste bewijs. Naast deze ontspanningsruimtes zijn er een aantal comfortabele kamers gereserveerd voor deelnemers aan seminars en vergaderingen die er regelmatig worden gehouden, of om fijnproevers te laten genieten van de plek en de keuken zonder weer op pad te hoeven.

indranilodge @prodferdek
Jérémy en cuisine1
nouveau-restaurant11 @prodferdek
Plat betterave de Jérémy

En over eten gesproken, het restaurant Elements en zijn kleine zusje Petits Elements vieren feest. Jérémy Wiame staat nu een paar weken aan het roer. Deze geboren en getogen Brusselaar bewees zijn waarde in enkele van de beste Michelin-sterrenrestaurants van de hoofdstad voordat hij zijn carrière diversifieerde, met name als leraar en vervolgens als chef-kok voor grote internationale bedrijven. Vandaag herontdekt hij de geneugten van de lokale keuken, met de eigen moestuin (waar in het seizoen tot 6 mensen werken) die zijn creativiteit voedt en zijn verlangen om zijn culinaire hoogstandjes te delen. Een biomassacentrale zorgt voor het verwarmingsnetwerk en de elektriciteitsproductie voor het hele complex, zodat het streven naar duurzaamheid, dat hier het leidmotief is, meer dan ooit wordt gerespecteerd.

Het restaurant is geopend van woensdag tot zaterdag en heeft een moderne kijk op de lokale keuken, met groenten uit de moestuin en producten van lokale boerderijen en tuinders. Eenmaal aan tafel ontvangen klanten een variatie van 3, 4 of 5 diensten, discreet afgebeeld op een klein papiertje. Als ze meespelen, is het aan hen om de hoofdelementen te raden waaruit het gerecht van dat moment bestaat. Anders draaien ze het papier om voordat ze proeven om te zien welke smaak ze gaan… proeven. Om eten en wijn te pairen, fleurt een Franse sommelier, die in een aantal mooie etablissementen heeft gewerkt, met name in de Loirestreek, de kleurrijke borden op met een eigentijdse selectie die schommelt tussen biodynamische en natuurlijke methoden, voor het grootste deel zonder te vervallen in de gekke, om niet te zeggen krankzinnige, aanpak van bepaalde extremistische wijnboeren. Wie liever à la carte eet, kan kiezen uit een menu van ongeveer zestig flessen tegen alle prijzen. Dit alles onder het toeziend oog van het hele team, want de eetzaal is georganiseerd rond de open keuken en onder leiding van een nieuwe eetzaalmanager, Guillaume Vegreville, die na een internationale carrière met evenveel sterren als variatie ook hier zijn bagage en ervaring ten dienste komt stellen van iedereen die komt zitten. Een ervaring om meer dan ooit van te genieten.

Drone6 @ prodferdek
ELI

Author ELI

More posts by ELI