Skip to main content

Opening van nieuwe wintersportseizoen voorzien op 25 november.

De eerste sneeuw is gevallen in de Alpen, waardoor Val Thorens de afgelopen dagen spierwit kleurde. Een voorproefje voor het nieuwe wintersportseizoen dat op zaterdag 25 november officieel van start gaat. Als hoogste skigebied in Europa, op 2.300 meter hoogte, kan Val Thorens heel wat troeven uitspelen – kwalitatief skiplezier in sneeuw-onzekere tijden voorop.

Eerste plaats onder Franse skiresorts

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 76,3% over het hele seizoen 2022-2023 claimt Val Thorens trots de eerste plaats onder de Franse skiresorts. Steeds meer wintersporters vinden vlot de weg naar het hoogste skigebied in Europa (ruim 80% van de pistes ligt boven 2.300 meter) met het langste ononderbroken skiseizoen (van 25 november tot 5 mei). Val Thorens ligt dan ook op het hoogste punt van Les Trois Vallées, goed voor 600 km gekoppelde pistes en gemiddeld 6 meter sneeuw per winter.

In het openingsweekend van 25-26 november kunnen skiërs de latten weer aanbinden, het skigebied verkennen of initiaties volgen in nieuwe wintersporten. Naar goede gewoonte omvat het programma ‘La Grande Première’ in Val Thorens heel wat sport & spektakel en kan je in het testdorp op Place Caron alle nieuwe apparatuur op skigebied uittesten. Val Thorens is in 51 jaar uitgegroeid tot een van de meest populaire wintersportgebieden ter wereld – dat bewijzen ook de 7 titels van ‘Beste skigebied ter Wereld’ sinds 2013.

Nieuw: club Malaysia & hotel VoulezVous (vroegere Koh-I Nor)

  • Malaysia, grootste dansvloer in de Alpen

Sportieve muziekfans kunnen aftellen naar het nieuwe winterseizoen in Val Thorens, waar de mythische club Malaysia een complete transformatie onderging. Het resultaat? Een gloednieuwe, meeslepende club die bezoekers onderdompelt in een speels universum. Met een dansvloer van 1.500 m2 en de modernste geluidstechnologie straalt Malaysia, als ’s werelds grootste resortclub, ambitie uit als ‘club van het derde millennium’.

  • Koh-I Nor wordt VoulezVous

Ook het vijfsterrenhotel Koh-I Nor kreeg een make-over en wordt een VoulezVous-hotel. Het concept? Van een even uitzonderlijke als luxueuze sfeer genieten, zowel op het vlak van gastronomie als welzijn en (re)creatie.

Val Thorens, meer dan skiën alleen…

Val Thorens is trouwens veel meer dan skiën en snowboarden alleen. Denk aan snowtuben, snorkelen onder het ijs, schaatsen, ijsklimmen, hondensleeën, tokkelbanen… voor elk wat wils! Bovendien opende vorige winter Le Board, een innovatief complex met 17.000 m2 ruimte voor sport en spel, welzijn en evenementen. Vanop het karakteristieke snowboarddak kijk je uit over de Alpen en kan je tegelijk een concert of leuke en sportieve animaties bijwonen. Vanbinnen trakteren ultramoderne congreszalen, sportruimtes, een zwembad, een wellnessruimte en een ‘Fun Park’ je op ontspanning. Vrij uniek is de integratie van een busstation, met bagagedrop en een ontvangstruimte om reizigers vlot naar hun accommodatie te helpen.

ELI

Author ELI

More posts by ELI