Skip to main content

Trouwen voor 1 dag, Knuffelduik en shoppen in Valentijn-stijl

Koksijde-Oostduinkerke, 22 januari 2024. Ben je dol op romantiek? Dan staat Valentijn vast met stip in je agenda aangeduid. Trakteer je jezelf en je geliefde graag op een amoureus uitje? Trek dan naar Koksijde-Oostduinkerke, want daar staat niet alleen de 14e, maar de ganse maand februari in het teken van de liefde met o.a. ’trouwen voor 1 dag’, een Knuffelduik en shoppen in Valentijn-stijl.

Met welke vier activiteiten jij de passie doet oplaaien? Dat kom je hieronder te weten.

red statue of two seals

1 | Knuffelduiken in zee & trouwen voor één dag

Samen de Noordzee induiken: een unieke ervaring én je steunt het goede doel! Schrijf je daarom in voor de Knuffelduik in Oostduinkerke op zaterdag 10 februari. Ook voor de toeschouwers valt er heel wat te beleven. Vanaf 11 uur trakteren onder andere DJ Kiekafobee en OCHO Dance Studio je op een optreden in de grote feesttent op de Zeedijk van Oostduinkerke. Om 14.00 uur is er een massale groepsopwarming en om 14.30 uur duiken de ijsberen in zee. Na de duik is er muziek, ambiance en veel sfeer gegarandeerd in de feesttent met om 16 uur een optreden van de Faute Bendt. Om 19 uur sluiten deze warme dag af met een spetterend liefdesvuurwerk.

Extra leuk: tijdens de Knuffelduik kan je trouwen voor één dag. Onder een prieeltje kunnen jij en je partner het ja-woord geven voor één dag. Wist je trouwens dat de opbrengst van de Knuffelduik naar de vzw Kiekafobee gaat? Met je deelname laat je dan ook je goed hart zien. Want deze vzw organiseert ontspannende gezinsvakanties aan zee voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Inschrijven kan online (€6) via www.visitkoksijde.be/knuffelduik of de dag zelf (€8) in het toerismekantoor van Oostduinkerke.

2 | Shoppen in Valentijn-stijl  

Struin tijdens je uitje of weekendje aan zee zeker even door de Zeelaan in Koksijde-Bad. Want net als de andere winkelstraten van Koksijde-Oostduinkerke steekt die de hele maand februari in een passioneel jasje. Hier en daar spot je een verliefd koppeltje zeerobben. En ook de etalages hangen boordevol rode hartjes.

Je neemt zelfs een hartstochtelijke selfie in het idyllische prieeltje, bij de lichtgevende LOVE-letters of in één van de originele Valentijnsphotoboots. Nood aan inspiratie? In de Zeelaan bots je op 25 romantische foto’s. Die schotelen je een creatieve uitdaging voor. Want wie ze op een eigenzinnige manier nabootst, maakt kans op een KoksijdeBon van 50 euro. 

luminous love letters

3 | Samen sterrenkijken door een reusachtige telescoop

Ook na zonsondergang valt er nog heel wat te beleven in Koksijde-Oostduinkerke. Zo schuif je aan tafel voor een romantisch diner in een gastronomisch restaurant … of trek je samen naar het Natuureducatief Centrum Duinenhuis. Elke tweede en derde vrijdag van de maand ontmoet je daar de vrijwilligers van De Sterrenjutters. Al tien jaar lang speuren zij de nachtelijke hemel af, op zoek naar sterren, nevels en planeten. 

Benieuwd hoe ze dat doen? Stap dan binnen in hun enorme koepel en tuur door de lens van de gigantische C11-telescoop.

child stargazing
Sterrenkijken op het dakterras van Natuureducatief centrum Duinenhuis 

4 | Wandelen langs de vloedlijn

Lekker uitwaaien … Dat doe je nergens beter dan aan zee. Slenter hand in hand over het strand en speur intussen naar de mooiste schelpen langs de vloedlijn. Of verken de vele uitgestrekte natuurgebieden en uitgestippelde wandelroutes van Koksijde-Oostduinkerke. 

Zo bedwing je de Hoge Blekker, met z’n 33 meter is het de hoogste duin van de Belgische kust. Je flaneert ook door de Schipgatduinen en het Hannecartbos. En je ontdekt het kunstzinnige karakter van Koksijde-Oostduinkerke langs de Artiestenwandelroute. Die voert je naar Sint-Idesbald. In deze voormalige kunstenaarskolonie woonden en werkten grootmeesters als Paul Delvaux, Georges Grard, Willem Elsschot en Walter Vilain.

couple taking a walk through frosted nature
Wandelen door de duinen van de Doornpanne

Praktisch:
Toerisme Koksijde-Oostduinkerke
Zeelaan 303, 8670 Koksijde
Tel: +32 (0)58 51 29 10
E-mail: toerisme@koksijde.be
www.visitkoksijde.be

Natuureducatief centrum Duinenhuis
Bettystraat 7
8670 Koksijde
T +32 (0)58 52 48 17
E-mail: duinenhuis@koksijde.be
www.duinenhuiskoksijde.be/nl/bezoek-de-sterrenwacht

Glenaki

Author Glenaki

More posts by Glenaki