Skip to main content

Workways: Creator van flexibele en ecologisch verantwoorde werkplekken

Na Ierland vestigt de groep zich in Brussel op 30.000 m²! 

Na de succesvolle ontwikkeling van bedrijfscentra in Ierland onder de merknaam DOcentre, vestigt Workways zich in België en huldigt er de nieuwe generatie werkruimten in. 

 Michael Roger, oprichter van Workways, zegt: “De Covid-crisis heeft de arbeidswereld grondig veranderd. Hybride werken is gemeengoed geworden, vaste werkplekken worden geleidelijk vervangen door meer flexibele ruimtes zonder toegewezen werkplekken. Voor bedrijfsleiders zijn er drie prioriteiten naar voren gekomen:  

  • Ruimte moduleren via flexibele huurcontracten om zich snel aan te passen aan de beperkingen van de markt, 
  • Talent werven en behouden door ruimtes die nieuwe generaties inspireren 
  • Communicatie tussen werknemers aanmoedigen door privé-coworkingruimten in te richten. 

In een meer globale context is ecologie een zorg voor iedereen en moeten bedrijven een ecologische verantwoordelijkheid hebben. 

Het Workways-concept – Flexible by Nature – beantwoordt aan deze behoeften door flexibele, inspirerende, ecologisch verantwoorde werkruimten aan te bieden die de communicatie tussen teams bevorderen.”  

Flexibiliteit volgens Workways 

James Harvey, medeoprichter en CEO van Workways: “Wij kopen grote gebouwen op locaties die ideaal gelegen zijn ten opzichte van transportverbindingen. In België kozen we voor Zaventem vanwege de nabijheid van de luchthaven en de ringweg. We verbouwen 30.000 m² traditionele gebouwen tot een flexkantoor. Door deze grote oppervlakte kunnen we voldoen aan alle huidige en toekomstige eisen van onze klanten. Bedrijven leven, hun omvang en behoeften veranderen met hun geschiedenis, dus onze contracten zijn flexibel. Wij bieden onze klanten privéruimtes (klassieke of flex-desk) gelegen in gebouwen van meer dan 5.000 m², waarvan 30% is gereserveerd voor gedeelde ruimtes.” 

Op dezelfde dag kunt u werken in het privékantoor van uw bedrijf, dan op een sofa in een bibliotheek, voor een open haard, dan in een multimedia vergaderzaal, een pauze nemen in de keuken of de bar, terug aan uw bureau werken, enz. 

Privéruimtes 

Wij bieden ondernemers de mogelijkheid hun kantoorruimte, indeling en stijl aan te passen met behoud van hun identiteit. 

Wij bieden ook oplossingen op maat met de hulp van onze binnenhuisarchitecten.  Alle formaten huur zijn mogelijk, met inrichting en diensten inbegrepen (energie, schoonmaak, IT, gemeenschappelijke ruimtes, receptie, enz.,..)  

  • privékantoor (1 tot 100 personen)  
  • zelfstandig podium (100 tot 200 personen)  
  • volledig gebouw (vanaf 200 personen), inclusief de ontwikkeling van private coworking binnen een bedrijf. 

Gedeelde ruimtes 

In het geval van nr. 8 Excelsiorlaan (7300 m²) omvatten de gedeelde ruimtes bijvoorbeeld een coworking space genaamd 2nd home, inspirerende creatieve ruimtes en vergaderzalen, een tafeltennisruimte, speelruimtes met een video game room, een fitnessruimte, een volledig uitgeruste keuken, een loungebar (Chez Colette), een overdekte tropische tuin.  

Dit alles voor een scherpe gemiddelde prijs van EUR 250 per maand per persoon.     

Natuur volgens Workways 

Workways investeert in de ecologische transformatie van bestaande gebouwen in de buurt van hoofdsteden en biedt ondernemers inspirerende, flexibele, designgerichte, milieuvriendelijke werkplekken die de communicatie en creativiteit tussen teams bevorderen. 

Gerenoveerde gebouwen die het gebruik van fossiele brandstoffen elimineren 

“Nadat we een gebouw hebben geselecteerd op basis van zijn locatie en grootte, voeren we uitgebreide energiewerkzaamheden uit om het gebruik van gas of olie te elimineren. De systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning worden aangestuurd door innovatieve IT-tools die wij ontwikkelen. Ze zijn sterk geoptimaliseerd en maken aanzienlijke energiebesparingen mogelijk (ventilatie gestuurd door CO2-sensoren, warmtepompen in combinatie met groene stroomcontracten, isolatie) en waar mogelijk installeren we zonnepanelen en regenwaterrecuperatietanks”, legt Michael Roger uit. 

 De koolstofvoetafdruk optimaliseren 

Door zich bij Workways te vestigen, optimaliseren de huurders hun ecologische voetafdruk en impact op het milieu. Fossiele brandstoffen en niet-gerecycleerde kunststoffen worden uit de gebouwen geweerd, ten voordele van groene energie en natuurlijke materialen (FSC-hout, sisal, steen, organische verf, katoen, …). Workways geeft ook de voorkeur aan hergebruikte en energie-efficiënte producten.   

Natuurlijk design 

De meeste mensen voelen zich beter in een natuurlijke omgeving. In de natuur zijn bevordert onze gezondheid en ons welzijn, neemt stress weg en beïnvloedt onze gemoedstoestand positief. Bovendien dragen ervaringen in de natuur bij aan de ontwikkeling van onze intellectuele vermogens en creativiteit. Daarom past Workways natuurlijk design toe in zijn gedeelde en privéruimtes door het integreren van groene muren, verticale tuinen, natuurhoeken, maximaal natuurlijk licht en essentiële olieverspreiders om de atmosfeer te zuiveren. 

Geboorte van het Workways-concept 

“Na vele trektochten over de hele wereld besefte ik de positieve invloed die de natuur kan hebben op ons welzijn en onze creativiteit. 

Deze gevoeligheid voor de natuur werd versterkt door mijn dochters, vooral de jongste die op 12-jarige leeftijd op school een ecologische vereniging oprichtte. 

Vanuit mijn ervaring als bedrijfsleider in de telecomsector en als gebruiker van werkruimten begreep ik hoe belangrijk het is om werknemers een lonende en ethische omgeving te bieden die de motivatie en het welzijn op het werk bevordert. 

Toen kwam de COVID-crisis, gekoppeld aan de steeds alarmerender IPCC-rapporten. De beperkingen dwongen ons achterover te leunen en na te denken over de betekenis van wat we doen, onze waarden en, voor mij, het belang van de natuur in ons leven en met wie we één zijn. Ik had het geluk deze tijd in de Alpen door te brengen en het was voor mij een wake-up call en een bron van creativiteit. 

Na het investeren in kantoorvastgoed op de traditionele manier had ik het idee om een nieuw concept te ontwikkelen en Workways was geboren. 

De verwachtingen zijn veranderd, bedrijven zijn nu op zoek naar maximale flexibiliteit voor hun kantoren en willen tegelijkertijd de efficiëntie van hun teams verbeteren. Een omgeving die communicatie, levenskwaliteit op het werk en creativiteit aanmoedigt is essentieel en dit is een nieuwe kans voor bedrijfsleiders om talent aan te werven en te behouden. 

Daarom heb ik mijn ervaring in kantoorvastgoed gecombineerd met mijn kennis van IT en innovatie en een milieubewuste ethiek om de volgende generatie kantoren te creëren voor de nieuwe manieren van werken”, aldus Michael Roger, ontwerper en oprichter van Workways. 

ELI

Author ELI

More posts by ELI