Skip to main content

World Obesity Day is voor de XL Move Club uiteraard een dag die je niet zomaar kan laten voorbijgaan! Met de medewerking van Decathlon Gent organiseert de Club een gratis XL Activity Day op zaterdag 4 maart … om nog méér mensen te sensibiliseren én te motiveren. Naast het beleven van een leuke actieve voormiddag waarbij je tal van nieuwe activiteiten kunt ontdekken en ervaringen kunt uitwisselen, wil de XL Move Club ook het brede publiek sensibiliseren rond obesitas en een positieve boodschap verspreiden over de brede gezondheidsvoordelen van beweging voor iedereen.

Vorig jaar werd de XL Move Club in het leven geroepen door ‘Fitness als Medicijn’-auteur en inspanningsfysioloog Yves Devos en zijn team van bewegingsexperten. De reden voor de oprichting van de XL Move Club was voor hen vanuit hun dagelijkse ervaring met bariatrische en obese patiënten een noodzakelijk stap in het navolg-traject van de obesitasbehandeling.  

Maar al te vaak voelen mensen met een maatje meer die willen bewegen, zich immers nog steeds uitgesloten en bekeken. 

“Bewegen. Net zoals voor ELKE mens, is zo belangrijk voor het algemeen welzijn. Zowel fysiek als mentaal. Hoe actief je bent, weegt meer door voor je gezondheid dan het cijfer op je weegschaal. Het hoogste goed bij de XL Move Club is genieten, fun en geen schroom. Het wordt zo stilaan tijd dat er geen taboe meer rust op obese mensen die willen bewegen.”, zo benadrukt Yves Devos“Net zoals het taboe dat mensen met overgewicht mensen zijn die ‘overdreven veel eten’. De oorzaak van obesitas is immers multifactorieel.”

Ondertussen hebben al verschillende deelnemende groepen zich ingeschreven :

  • Obesitascentrum AZ Delta Roeselare
  • Obesitaskliniek AZ Brussel
  • Chirec Obesity Clinic/Medical Care Asse
  • Centrum voor Obesitaschirurgie AZ Sint-Jan Brugge

Wil je nog deelnemen met een team van 4? Dat kan nog via www.xlmoveclub.be/activiteiten

Programma

9u: Ontvangst aan infostand ingang winkel

9u30: XL MOVE QUIZ: Parcours doorheen winkel met informatieve quiz en leuke doe-opdrachtjes.

10u15: XL MOVE CHALLENGE per groep: actieve spelen

11u15: XL WORKOUT MARATHON: Aerobics, Kracht, Yoga-Pilates

ELI

Author ELI

More posts by ELI