Skip to main content

SEATTLE, 1 juli 2024 – Seabourn, marktleider in ultraluxe cruises en expeditiereizen, heeft afgelopen zaterdag 29 juni 2024 de Seabourn Pursuit gedoopt tijdens een unieke en historische ceremonie op Ngula Jar Island, Australië. In aanwezigheid van de gasten in Zodiacs en het team, benoemden de traditionele bewoners van de Kimberley-regio, de Wunambal Gaambera, de Seabourn Pursuit. Het is de eerste keer ooit dat een traditionele bevolkingsgroep een schip doopt en zo zorgt voor een diepere betrokkenheid in het behoud van het land en de tradities.

De ceremonie, die de hele dag duurde, was zorgvuldig gepland om eer te betonen aan het land en de cultuur van de Wunambal Gaambera en de Kimberley-regio. Gasten werden ondergedompeld in de rijke Aboriginalcultuur en -geschiedenis. De dag begon met een indrukwekkende welkomst- en rookceremonie, “jimɨrri,” om de gasten een behouden reis te wensen. “Onze rookceremonie wordt uitgevoerd om te zorgen dat de geesten van onze voorouders de bezoekers niet volgen,” legde Lillian Karadada, een traditionele Wunambal Gaambera, uit. Daarna volgde de “Junba,” een traditionele zang- en dansceremonie, uitgevoerd door in oker beschilderde Wunambal Gaambera-leden. Gasten bezochten ook oude rotstekeningen en luisterden naar de culturele verhalen van het gebied. Kunstwerken van Wunambal Gaambera-kunstenaars werden tentoongesteld en verkocht. Seabourn en de Wunambal Gaambera traditionele bewoners wisselden geschenken uit om hun nieuwe samenwerking te vieren. Daarnaast overhandigden Seabourn-gasten Vince en Jane Roig, die reeds elke inaugurele reis van de huidige vloot van zeven Seabourn-schepen hebben gevaren, een symbolisch geschenk van kunstbenodigdheden als blijk van waardering voor deze nieuwe samenwerking.

De dag eindigde met de naamgevingsceremonie in zowel de taal van de Wunambal Gaambera gemeenschap als in het Engels. Vertegenwoordigers van de Wunambal Gaambera Aboriginal Corporation wensten de Seabourn Pursuit vele zegeningen en bijzondere expedities toe. Seabourn gebruikte voor de doop een speciaal vervaardigde fles van suiker, bedekt met zand van Ngula Jar Island, om respect voor het land te tonen.

Seabourn-president Natalya Leahy sprak enthousiast over de bijzondere relatie met de Wunambal Gaambera. “Deze dag markeert een zeer bijzondere gebeurtenis met de doop van de Seabourn Pursuit, ons nieuwste ultraluxe expeditie-schip. Deze maritieme traditie is extra speciaal voor ons omdat we de Wunambal Gaambera hebben gevraagd om de peetouders van het schip te zijn, wat het begin markeert van een langdurig duurzaam partnerschap tussen ons en deze gemeenschap. We vieren vandaag de transformerende kracht van reizen,” zei Leahy.

Catherine Goonack, voorzitter van de Wunambal Gaambera Aboriginal Corporation, zei: “We zijn vereerd om de peetouders van de Seabourn Pursuit te zijn en onze cultuur te delen met hun bemanning en gasten. Het is goed om zo onze unieke cultuur op de juiste manier te delen. Wanneer we op het land leven en onze taal spreken, zijn we gezond en dat dragen we graag verder. Dank je wel, Seabourn, voor de steun. Biyanga graa winya – Welkom.”
Eveneens aanwezig waren Divina D’Anna, parlementair secretaris van vice-premier Rita Saffioti voor West-Australië, en Di Bain, voorzitter van Tourism Western Australia.

Seabourn koos de Kimberley voor de naamgevingsceremonie omdat de regio perfect past bij het opzet van het schip en een kans biedt voor een duurzame relatie met de Wunambal Gaambera. Als onderdeel van deze samenwerking doneert Seabourn geld en middelen om de Wunambal Gaambera te helpen bij het ontwikkelen van een zelfvoorzienende industrie voor authentieke kunst en ambachten. Daarnaast levert Seabourn kunstbenodigdheden en polijstmaterialen om duurzame kunst- en ambachtsinitiatieven te bevorderen.

Seabourn Pursuit biedt dezelfde luxueuze ervaring als de andere Seabourn-schepen; een wereldklasse-uitrusting die een breed scala aan expeditieactiviteiten mogelijk maakt, geleid door een deskundig expeditieteam van 24 personen. Het schip is ontworpen en gebouwd om op expeditie te gaan naar afgelegen en diverse omgevingen volgens PC6 Polar Class-normen en heeft maar liefst 30.000 vierkante meter dekruimte. Een 4K GSS Cineflex-camera op de mast van de Constellation Lounge kan beelden van mijlenver uitzenden op alle monitoren van het schip en in gastenhutten zodat niemand iets moet missen.

Voor meer informatie over Seabourn of om de wereldwijde selectie van Seabourn-cruises te verkennen: www.seabourn.com of neemt contact op met een professionele reisadviseur.

Glenaki

Author Glenaki

More posts by Glenaki