Skip to main content

De Belgische etappe van het wereldkampioenschap

“De kwalificatiespelers vertelden ons dat de nieuwe Tour&Taxis club de beste kwalificatieclub ter wereld was”!

Voor deze 2e editie van de Circus Brussels Padel Open hebben de organisatoren de lat zeer hoog gelegd met een club van uitzonderlijke kwaliteit.

 

“Een club van dergelijke kwaliteit in de buurt van de Gare Maritime was voor ons een must na het eerste jaar. Het ontwerp was deels bedoeld om de kwalificaties en een deel van de eindloting van de Belgische poot van dit World Padel Tour kampioenschap te organiseren.

De kwalificaties lopen ten einde en als je niet de kans had om langs te komen, hier is wat je gemist hebt.

Bij de mannen zijn de 4 paren die in Gare Maritime zullen spelen: ​

  • Sans & Zapata versloegen Windahl & Solano in 3 sets met een tiebreakoverwinning. De 2 paren die uitkomen in de finale loting speelden een uitzonderlijke wedstrijd van meer dan 2 uur. Het #1 paar van de qualifiers won van de Zweedse reus en zijn Spaanse partner, een goed voorteken voor hun wedstrijd van 1/16 finale dinsdagavond tegen Libaak & Lamperti.
  • In de andere 3 wedstrijden won het topreekshoofd ook zijn gevecht en dus hebben we de 4 reekshoofden van de kwalificaties in de finaletabel.

Onze Belgen vochten hard, speelden goed maar slaagden er niet in zich te plaatsen voor de 2e ronde van de kwalificaties ondanks een zeer goede wedstrijd van Gala & Braet die een set wisten te pakken.

De loting van de vrouwen had heel wat verrassingen in petto en we geloofden er tot het einde in.

Elyne Boeykens & Laura Bernard speelden een zeer serieuze wedstrijd tegen Carmen Garcia & Monica Gomez maar werden in 3 sets verslagen. Hetzelfde lot trof Dorien Cuypers en Annouck Meys, die goed begonnen tegen Estela Francès & Candela Lucendo.

“Als we het resultaat van de kwalificaties zien, bevestigen we echt de prachtige evolutie van padel in België, zowel op sportief vlak als in de harten van de fans of de nieuwsgierigen. Met meer dan 2000 aanwezigen in 4 dagen zijn we erin geslaagd onze uitmuntendheid te bewijzen en dat was de echte uitdaging voor ons,” zegt Vincent Laureyssens, Executive President van het Circus Brussels Padel Open.

Door de verschillende veranderingen in de World Padel Tour is de uiteindelijke loting een avond vervroegd en begint de wedstrijd op dinsdagavond met 6 wedstrijden, echter achter gesloten deuren. Het publiek zal de eerste wedstrijd van Lamperti & Libaak missen, maar de Argentijnse showman heeft ons verzekerd dat hij donderdag voor het Belgische publiek zal spelen omdat hij zo gemotiveerd is.

Na de terugtrekking van Galan & Lebron gisteren, is de definitieve loting herzien en zijn de plaatsen gewijzigd. Onze Belgische kampioenen C. Geens en M. Deloyer zullen hun wedstrijd tegen de huidige nummer 1 van de wereld missen maar zullen spelen tegen de toekomstige nummer 1 van de wereld: Tapia en Coello die net de laatste 5 toernooien op rij hebben gewonnen en dus kostbare punten hebben vergaard… ​ De wedstrijd staat gepland rond 19u net na onze Belgische kampioenen AS. Mestach en H. Wyckaert.

Cupra heeft officieel bevestigd dat Max Deloyer hun ambassadeur is voor België. Een jong Belgisch wonderkind van 19 jaar die als eerste Belg in de wereld top 100 wil komen.

Het officiële ultra limited edition racket met onze prachtige Atomium verkoopt goed en zal vanaf woensdag 26 april verkrijgbaar zijn in de club of in de Bullpadel-stand voor €250. U kunt ook de nieuwe Flow van Alejandra Salazar krijgen voor dezelfde prijs. Er zijn slechts 130 van de 1000 geproduceerde exemplaren beschikbaar, wees er dus snel bij.

Ik hoef u er niet aan te herinneren dat de toegang tot baan 2 en het padeldorp de hele week gratis is. U zult het genoegen hebben om wedstrijden van hoog niveau te zien, van de 1/16e tot de ¼ finales en exclusief, op zaterdag 29 april, het Circus Celebrity Game, van 15 tot 16 uur met Max Deloyer, Elke Clijsters, Gilles van Bouwel, Sabine Appelmans, Philippe Saive, Guillaume Gillet, Yves Matagne en Tom Boon. Het hele evenement werd gehost door Kody en Martin Charlier.

En laten we de beroemde Knokke Out niet vergeten, die de nieuwsgierigen en de fans elke avond onder de beste dj’s zal verwelkomen…

Wilt u resultaten van de finaletabel en alle nodige informatie voor uw bezoek raadplegen, aarzel dan niet om onze Circus Brussels Padel Open applicatie te downloaden. Deze is beschikbaar in de Apple en Google store. De app werd ontwikkeld in samenwerking met Positive Thinking Company, een Belgische pionier in de technologiesector.

Aanwezigheid van:

F. Belasteguin (Bela): 16x wereldkampioen en Cupra-ambassadeur

P. Lima: 4x wereldkampioen en beëindigt zijn profcarrière in december

M. Deloyer: Belgisch kampioen en Cupra-ambassadeur

Sabine Appelmans, woordvoerster van het Circus Brussels Padel Open

Vincent Laureyssens, uitvoerend voorzitter van het Circus Brussels Padel Open

Dirk Steyvers, PR-manager Cupra

ELI

Author ELI

More posts by ELI