Skip to main content

Leuke ervaringen en gebruiksgemak staan centraal bij Spot Workshops

We staan er vaak niet bij stil, maar als we een B&B boeken op Airbnb, een pakje bestellen via bol.com of een nieuwe outfit kopen op Zalando, dan begeven we ons op wat in het jargon een ‘marketplace’ wordt genoemd. Een marketplace is een online platform waarop verschillende verkopers hun producten of diensten kunnen aanbieden aan potentiële klanten. Het is een soort virtuele winkelstraat waar consumenten een breed scala aan producten en merken kunnen vinden en vergelijken, en waar verkopers hun bereik kunnen vergroten en hun verkoop kunnen stimuleren door toegang te krijgen tot een groter publiek. 

Het voordeel voor consumenten bestaat erin dat ze kunnen kiezen uit een waaier aan producten, diensten en merken die worden aangeboden door verschillende verkopers. Ze hebben dus een bredere keuze en kunnen makkelijker vergelijken voordat ze tot aankoop overgaan.

Ook voor de verkopers zijn er vele voordelen. Ze krijgen via de marketplace meteen een groter bereik zonder dat ze hiervoor zelf inspanningen moeten leveren. In de meeste gevallen is het immers de marketplace die de marketing verzorgt om zoveel ‘traffic’ te genereren. Veelal bieden de marketplaces ook technologie aan die verkopers helpt om hun orders efficiënt te verwerken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de betalingsdiensten die een marketplace integreert. Je hoeft als verkoper dus niet zelf ingewikkelde betalingssystemen op te zetten. Een marketplace voorziet immers in een betalingsmodule zoals bijvoorbeeld die van Mollie waardoor een koper met zijn meest geliefde betaalmiddel zijn aankoop kan vereffenen en de verkoper, na afhouding van de commissie die de marketplace aanrekent, meteen zijn centen op zijn rekening ontvangt.

Een mooie, maar nog minder bekende marketplace is spotworkshops.be & spotworkshops.nl. Spot Workshops speelt in op wat momenteel nog een gat in de markt is. Ze zijn de “AirBnB voor workshops” en bieden een platform waar aanbieders van workshops zich kunnen verzamelen en zo beter mensen of bedrijven kunnen bereiken. Ze hebben een groot aanbod aan creatieve en recreatieve workshops voor particulieren, zoals een initiatie in pottenbakken of zelfs een workshop rond ‘vrouw zijn’. Sommige van de workshops kan je rustig vanachter je pc op afstand volgen maar heb je het liever wat actiever, dan zijn er ook workshops die je live kan volgen, individueel of met een groep vrienden.

Ook voor bedrijven is Spot Workshops de ‘marketplace’ to be.  Er worden immers tal van leuke teambuilding activiteiten aangeboden zoals workshops bijlwerpen, cocktails & mocktails maken of pottenbakken. Inspiratie genoeg dus om samen met je collega’s eens iets lekker ‘out of the box’ te doen.

Bij Spot Workshops hebben ze ook goed begrepen hoe belangrijk het is om hun klanten verschillende vertrouwde betaalmiddelen aan te bieden. Het platform deed hiervoor beroep op Mollie, een van Europa’s snelst groeiende financiële dienstverleners. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten online betalen met bancontact, kredietkaarten en PayPal of met hun bankapp eenvoudig een QR-code op het scherm scannen. Maar Spot Workshops en Mollie maken het ook voor de aanbieders van workshops makkelijk. Dankzij de Mollie-technologie worden cursusgelden immers meteen doorgestort op de rekening van de zelfstandige aanbieder zonder bijkomende administratie.

Sientje, Founder en CEO van Spot Workshops

Leuke ervaringen staan centraal op ons platform. Dat geldt niet enkel voor de workshop deelnemers, maar we willen ook de workshopgevers ontzorgen in alle administratie & marketing rondom de workshop. Dankzij Mollie kunnen we zowel onze workshop deelnemers als -aanbieders een groot gebruiksgemak bieden,” zegt Sientje, oprichtster van Spot Workshops. “Betalingen verwerken is een heel belangrijk onderdeel van marketplaces. Je wil dat dit vlot gaat, dat je de nodige flexibiliteit kan inbouwen en dat het plug-and-play is. Na grondig onderzoek aan de start van onze marktplaats werd al snel duidelijk dat Mollie heel ver stond in deze oplossing ook aan te bieden voor platformen en marketplaces. Dit bespaart je natuurlijk enorm veel werk én het team bij Mollie staat klaar om te helpen waar nodig. Blij dat we op deze manier de betalingen naar >400 workshopgevers vlot kunnen laten verlopen”

Of je nu een toffe workshop zoekt of je jouw passie & kennis wil delen, het is zeker de moeite een kijkje te nemen op spotworkshops.be of spotworkshops.nl. Je zal versteld staan van het grote en unieke aanbod.

ELI

Author ELI

More posts by ELI