Skip to main content

Bijna geheim en even discreet wordt het terras van Wiltcher’s, een echte oase van stedelijke rust, met het mooie weer de aantrekkelijkste van de “places to be” in de bovenstad.

Naast de ligging, in het hart van de hotelgebouwen met uitzicht op de grote binnenplaats en de majestueuze gevels van Wiltcher’s, zal het terras de hele zomer lang, te beginnen op 18 mei, het decor zijn voor afterworks en een reeks zomerevenementen om deze emblematische plek in ere te herstellen. ​ Een andere manier om 110 jaar Wiltcher’s te vieren en bij mooi weer enkele feestelijke, exotische of gewoon prachtig verfrissende stedelijke evenementen te plannen.

Terras, fingerfood, bar en afterworks

Als het idee is om het terras te animeren met verschillende specifieke thema’s, dan is het ook om jongeren deze mooie plek te laten ontdekken, of ze nu dertigers of veertigers zijn, die houden van leuke afterwork parties die het (te) gebruikelijke pad van overvolle daken of andere bars met cocktails van slechte kwaliteit achter zich laten. De bedoeling is hier luxe, elegantie en een persoonlijke sfeer voor iedereen toegankelijk te maken, en vooral in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Een terras ideaal gelegen aan de Brusselse Champs Elysées

De gemakkelijke toegang tot Wiltcher’s, ideaal gelegen aan het begin van de Louizalaan, het wegennet, de omliggende parkings en de talrijke openbaarvervoersvoorzieningen op loopafstand zijn allemaal goede redenen om u hier te vestigen in plaats van ergens anders in de stad. Of u nu het kantoor verlaat, naar een zakelijke bijeenkomst gaat of na het winkelen in de middag, voor een avondrestaurant, een vernissage of een voorstelling, het Wiltcher’s Terrace leent zich voor allerlei soorten ontmoetingen en pauzes aan het eind van de dag.

Het is speciaal hiervoor ontworpen en opgefrist, weg van de drukte van de stad, met natuurlijke vijgenbomen, elegant en verfijnd terrasmeubilair, een bar met professionele mixologen en zelfs het menu Finger Food van Kevin Lejeune (de populairste jonge Michelin-sterrenchef van het Koninkrijk). ​
​U zult kunnen ontdekken: Imperial Heritage kaviaar, kaas of Iberische ham boards, garnalen en kaas kroketten, chicken wings in BBQ-saus, knapperige garnalen in zoetzure saus, makreel rillettes of, onder andere, een bord van gegrilde groenten. Voor de hongerigste trek of voor een drankje na het werk biedt de kaart van Loui Cocktail Bar & Restaurant by Kevin Lejeune enkele niet te missen bistronomische en seizoensgebonden gerechten zoals: aspergesalade met citrusvruchten, burrata en basilicum, risotto met moerasbonen en kervelcrème, grijze garnalenkroketten, clubsandwiches, Caesar salade, Loui’s burger, parelhoen met dragon, Simmenthal rundvlees, geroosterde garnalen, fish and chips en andere lekkernijen.

Eerste aanwinst van de zomer: De Wiltcher’s Afterworks.

Signature afterworks, LES AFTERWORKS DU WILTCHER’S zal de hele zomer de ster van het terras zijn. Vanaf 18 mei wordt de buitenbar van het terras elke donderdag van 18.00 tot 21.00 uur bemand door de mixologen van Loui Cocktail Bar, die verschillende prijzen hebben gewonnen en de cocktail “La Croisette” aanbieden, de signature cocktail van het terras, andere cocktails waarvoor zij het geheim hebben, evenals de exclusieve ROSEBLOOD rosé, die de hele zomer partner van het Wiltcher’s Terras zal zijn!

Wiltcher’s heeft opnieuw de meest aantrekkelijke zomerse manier gevonden om zijn 110e verjaardag te vieren en om lokale Belgische producten, gastvrijheid en elegante architectuur made in Belgium in de kijker te zetten!

Last but not least zullen alle afterworks voorzien zijn van originele live pianomuziek, concerten en dj-sets: een feestelijke sfeer tijdens deze afterworks, die net als het goede weer bij Wiltcher’s verwacht worden.

In de praktijk

Afterwork regeling: Elke donderdag – 18 mei tot het einde van het zomerseizoen – 18 tot 21 uur

Openingstijden terras: bij mooi weer non-stop geopend en toegankelijk – geserveerd door Loui Cocktail Bar

Steigenberger Icon Wiltcher’s Hotel – Louizalaan 71 – 1050 Brussel –
Tel. Reservering: +32 (0)2 542 42 42 – www.wiltchers.com

ELI

Author ELI

More posts by ELI