Skip to main content

In lijn met wat een traditie is geworden, maar vooral een verlangen om kunst en luxe, cultuur en evenementen te combineren in de hoofdstad van Europa, biedt het hotel Steigenberger Icon Wiltcher’s Brussels onderdak aan monumentale dierenwerken van beeldhouwer Michel BASSOMPIERRE

Van 4 oktober tot eind januari 2024 worden verschillende emblematische dierensculpturen van Michel BASSOMPIERRE geïnstalleerd op de binnenplaats van het Wiltcher’s complex aan de Louizalaan. Een luxueuze wijk en hotel voor prestigieuze werken. Dat is de ideale plek om deze kunstenaar en zijn werken, die tot ver buiten Frankrijk bekend zijn, uit te nodigen.

M.Bassompierre - Le Miel n°2_3

Na Parijs en voor Monaco en New York, is het in het hart van de hoofdstad van Europa dat ijsberen en reuzengorilla’s de komende 4 maanden exclusief te zien zullen zijn in Wiltcher’s Hotel.

Een andere vooraanstaande gast is de bekende Belgische cartoonist, Philippe GELUCKde vader van de beroemdste kat van België, zal de tentoonstelling sponsoren!

Wanneer kunst de planeet waarschuwt en verdedigt

Een openluchttentoonstelling die ons voorzichtig en subtiel wijst op de schoonheid en intimiteit van deze bedreigde dieren, op een even artistieke als esthetische manier. Het is ook een manier om aan te geven dat de kunstenaar zich op zijn manier inzet voor het milieu en de bescherming van de flora en fauna van onze planeet, die het zo moeilijk heeft.

Michel BASSOMPIERRE en zijn vriend de fotograaf, Yann ARTHUS-BERTRAND zijn allebei echte ambassadeurs voor het milieu. Hun respectieve kunsten dienen hun gezamenlijke discours nu al uitstekend.

Een creatie-conferentie-bijeenkomst gebaseerd op de film “Vivant” van en met Yann ARTHUS-BERTRAND in de hoofdrol

Op 29 november om 18.00 uur presenteert Wiltcher’s “Vivant”, de nieuwste documentaire film van Yann ARTHUS-BERTRAND. In zijn aanwezigheid en tijdens de vertoning van de film zal Michel BASSOMPIERRE een live sculptuur modelleren. Er volgt een gesprek/bijeenkomst waarbij de fotograaf en de beeldhouwer in dialoog gaan met het publiek. Iedereen die wil deelnemen wordt gevraagd zo snel mogelijk een (gratis) plaats te reserveren, want er zullen niet genoeg plaatsen zijn voor iedereen!

Presentatie van de kunstenaar Michel BASSOMPIERRE, een Franse beeldhouwer die een van de meest gerenommeerde is op de internationale scène

“Michel BASSOMPIERRE is sinds het einde van de jaren 1970 een toonaangevend beeldhouwer van dieren. Hij ontving talrijke prijzen en onderscheidingen die het unieke karakter van zijn werk onderstrepen en heeft deze discipline een resoluut eigentijdse benadering gegeven.

Met een perfect beheerste anatomie en tekening toont zijn werk een dierlijkheid die niet langer vijandig is, maar vredig en welwillend. Hij laat het anekdotische achterwege en gaat recht op de essentie af: pure vorm, delicate rondingen, omhullend licht dat de rondheid van de massa’s benadrukt waaruit tederheid en poëzie voortkomen. Beren, gorilla’s, paarden of Aziatische olifanten in brons of marmer lijken ons een bevoorrechte toegang te geven tot de intimiteit van hun leven

(Uittreksel uit de persmap – volledig RFP & beeldmateriaal op aanvraag – c/o Backstage Communication*)

In de praktijk

Tentoonstelling – open voor iedereen (gratis toegang) – van 4 oktober 2023 tot eind januari 2024

Opening van de tentoonstelling : 3 oktober 2023 – 18.00 – 22.00 uur (op uitnodiging)

Conferentieontmoeting met Yann ARTHUS-BERTRAND & Michel BASSOMPIERRE : 29 november om 18.00 uur

Beursinformatie & conferentie : www.wiltchers.com en www.bassompierre.fr/bruxelles2023

Perskit & Visuals Michel BASSOMPIERRE op aanvraag*

Adres:

Steigenberger Icoon Wiltcher’s Brussel

Louizalaan, 71 – 1050 Brussel – T +32 (0) 542 42 42 – www.wiltchers.com

ELI

Author ELI

More posts by ELI