Skip to main content

Seattle, 17 juni 2025 – Seabourn, specialist in ultra-luxueuze en expeditiecruises, pakt uit met een reeks culinaire vernieuwingen die gasten nog dichter bij hun reisbestemmingen brengen. De gasten mogen zich verwachten aan meer verse zeevruchten, een ruimer aanbod aan lokaal geïnspireerde gerechten, en extra excursies met de chef aan wal.

Centraal in dit vernieuwde aanbod staat een grotere focus op lokale producten en authentieke smaken. De chefs aan boord gaan actief op zoek naar de beste ingrediënten bij plaatselijke markten en kleine producenten. Die ingrediënten vormen de basis voor gerechten die het verhaal van een streek vertellen.
“Seabourn staat al jaren bekend om zijn culinaire kwaliteit, en met deze vernieuwingen zetten we nog sterker in op beleving die vertrekt vanuit de bestemming,” zegt Mark Tamis, president van Seabourn. “Na gesprekken met onze gasten, teams aan boord en reispartners wilden we nog meer inzetten op versheid en lokale producten.”

Van de markt naar het bord
Seabourn kiest voluit voor inkoop bij lokale producenten om de smaken van de wereld zo puur mogelijk te serveren. Op de menukaarten zien gasten voortaan nog meer streekgerechten terug, zoals duurzaam gevangen wilde zalm uit Alaska, een bijpassende wijn uit een lokale wijngaard of een honingselectie van een kleine lokale imker. Denk aan een proeverij van verse zeevruchten na een wildlife-excursie in Wrangell, Alaska – verser kan haast niet.

Op stap met de chef
Het populaire “Shopping with the Chef”-programma krijgt een uitbreiding, met extra gelegenheden om samen met de chef lokale markten te bezoeken in diverse havens. Gasten ontdekken er typische ingrediënten en kooktradities en zien meteen hoe die later op het bord belanden. Enkele nieuwe bestemmingen waar deze ervaring wordt aangeboden, zijn:

  • Ho Chi Minhstad, Vietnam
  • Penang, Maleisië
  • Nagasaki, Japan
  • Quebec City, Canada
  • Nachtmarkten in Bangkok en Kanazawa

Meer verse zeevruchten
Zeevruchten krijgen een prominente plek op alle menu’s, van wisselende ‘Chef’s Specials’ in The Restaurant tot grill-avonden bij The Patio. Ook aan wal worden culinaire excursies voorzien, zoals:

  • Een live kookdemonstratie en workshop met lokale chef in Alaska, inclusief verse krab en zalm
  • Oesters plukken op een kwekerij in Prince Edward Island, Canada
  • Proeverij van kreeft in Bar Harbor, Maine

Nieuwe avondmenu’s in The Restaurant
The Restaurant introduceert bovendien 24 nieuwe voorgerechten en hoofdgerechten, telkens geïnspireerd op lokale keukens en met verse zeevruchten in de hoofdrol.

Voor meer info of boekingen: www.seabourn.com of contacteer je reisagent.

Glenaki

Author Glenaki

More posts by Glenaki

Leave a Reply